10 mei
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo VVV Venlo

VVV Venlo

Facts MVV-Roda JC

Facts MVV-Roda JC

Facts MVV-Roda JC

Donderdag 14 maart 2024

De zuidelijkste derby in het betaalde voetbal van Nederland staat voor zondag aanstaande op de agenda. Om 12.15 uur treffen MVV en Roda JC elkaar in stadion De Geusselt. Kortom: tijd voor de gebruikelijke facts.

●Roda JC won de laatste twee Eerste Divisie-duels met MVV, maar won nog nooit eerder drie opeenvolgende wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie tegen MVV.
●Geen ploeg maakte zoveel doelpunten in het laatste kwartier van de wedstrijd als MVV Maastricht (19) en Roda JC Kerkrade (16) dit KKD-seizoen, in het heenduel viel het enige doelpunt in de blessuretijd van de tweede helft.
●Zeven van de laatste tien Keuken Kampioen Divisie-goals van Roda JC kwamen uit standaardsituaties, één meer dan van hun voorgaande veertig KKD-goals dit seizoen; in 2024 maakte geen ploeg meer doelpunten uit standaardsituaties in de KKD dan Roda JC (8, net als NAC Breda en SC Cambuur).
●Özgür Aktas verrichtte dit Eerste Divisie-seizoen 152 uitverdedigende acties, meer dan iedere andere speler en minimaal zestig meer dan iedere Roda JC’er (Matisse Didden, 92).
●Zowel Walid Ould-Chikh als Enrique Peña Zauner maakten dit KKD-seizoen elf doelpunten, deze eeuw kwam het één keer eerder voor dat twee Roda JC-spelers minimaal twaalf keer scoorden in één competitiejaargang, na Dylan Vente (23) en Patrick Pflücke (14) in de KKD in 2021/22.

In de laatste 5 wedstrijden wist Roda JC er drie keer te winnen, twee keer werd het een gelijkspel. MVV heeft wat dat betreft een mindere reeks achter de rug: werliswaar speelden de Maastrichtenaren twee keer in de laatste vijf duels gelijk, maar werd er ook drie keer verloren. 

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners