20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

Facts MVV-De Graafschap

Facts MVV-De Graafschap

Facts MVV-De Graafschap

Donderdag 21 september 2023

Op de ouderwetse voetbaltijd, zondag om 14.30 uur, speelt MVV in eigen Geusselt pas de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Te gast is De Graafschap. Natuurlijk mogen de wekelijkse facts richting de wedstrijd ook deze keer niet ontbreken.

● De Graafschap is ongeslagen in de laatste vijf Eerste Divisie-duels op bezoek bij MVV Maastricht (W4, G1) en was bij alle vier de overwinningen in deze reeks drie keer trefzeker (14 goals in totaal).

● MVV verloor de laatste twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, maar sinds de eerste competitiewedstrijd onder Maurice Verberne in april 2022 bleven de Maastrichtenaren nooit puntloos in drie competitieduels op rij.

● De Graafschap won twee van de eerste drie uitwedstrijden dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie (V1), vorig seizoen werd de derde uitzege in de competitie pas in de dertiende wedstrijd buitenshuis geboekt.

● Nabil El Basri was bij zijn eerste twee basisplaatsen in de Eerste Divisie goed voor één goal en twee assists, de laatste speler die in elk van zijn eerste drie basisplaatsen voor MVV in de KKD bij een doelpunt betrokken was is Dogan Can Golpek in september-oktober 2017 (2 goals, 1 assist).

● Alle vier doelpuntenmakers van De Graafschap dit KKD-seizoen waren 21 jaar of jonger, alleen bij de Jongploegen was de gemiddelde leeftijd van de doelpuntenmakers lager dan bij de Superboeren (20 jaar en 45 dagen).

● De wedstrijd eindigde vorig seizoen in 2-2. De Graafschap scoorde pas in de 90e minuut de gelijkmaker. Namens MVV scoorden Nicky Souren en Ruben van Bommel.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners