01 maart
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Dordrecht

FC Dordrecht

Facts MVV-ADO Den Haag

Facts MVV-ADO Den Haag

Facts MVV-ADO Den Haag

Donderdag 28 september 2023

Ook deze keer in aanloop naar een wedstrijd van onze Sterrendragers de gebruikelijke facts. Deze keer over MVV-ADO Den Haag.

● MVV Maastricht won zeven van de laatste negen thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag in alle competities (V2) en scoorde in zeven van deze negen duels minimaal twee keer (20 goals in totaal).

● Ondanks dat MVV een wedstrijd minder speelde in de Keuken Kampioen Divisie kreeg alleen Jong Ajax meer schoten tegen dit seizoen (112) dan de Maastrichtenaren (100), ADO Den Haag kreeg na FC Groningen (60) juist de minste schoten tegen (73, net als SC Cambuur).

● ADO Den Haag verloor slechts één van de veertien uitwedstrijden dit kalenderjaar in de competitie (W7, G6), alleen in 2002 (35) en 1985 (34, omgerekend naar driepuntensysteem) pakte ADO meer punten buitenshuis in de Eerste Divisie dan in 2023 (27, net als in 1989).

● Bryan Smeets kan zijn 150e wedstrijd voor MVV in de Keuken Kampioen Divisie gaan spelen, ADO Den Haag kan de 29e verschillende tegenstander worden die hij treft in de competitie in het shirt van MVV.

● Henk Veerman was in zijn laatste drie wedstrijden voor ADO Den Haag trefzeker, één keer in zijn profcarrière was de spits in vier competitieduels op rij trefzeker: in november 2020 voor sc Heerenveen in de Eredivisie.

● Sinds ADO Den Haag in 2021 na 13 jaar eredivisie gedegradeerd is, speelden de clubs vier maal tegen elkaar. In het seizoen 2021-2022 verloor MVV in eigen huis met liefst 6-2 van ADO. Afgelopen seizoen werd er in De Geusselt met 3-1 gewonnen. In Den Haag verloor MVV afgelopen seizoen met 2-1, terwijl een jaar eerder met 3-2 in de regeringsstad gewonnen werd. 

● Scheidsrechter vrijdag is Martijn Vos, hij krijgt daarbij steun van zijn assistenten Bolwerk, Van de Ven en Janssen (vierde official).

● Bij de 3-1 winst afgelopen seizoen scoorden Mart Remans, Koen Kostons en Dailon Livramento. Drie spelers die ook dit seizoen deel uitmaken van de MVV-selectie.

● BIj ADO Den Haag loopt een klein voormalig MVV-regiment rond. We noemen Daryl Werker, Matteo Waem, Kürsad Sürmeli, Regillio Vrede (assistent-trainer) en Darije Kalezic (trainer). 

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners