Donderdag 14 september 2023

MVV reist opnieuw naar Brabant af en wel naar FC Den Bosch. Hoogste tijd ook weer voor de facts!

● FC Den Bosch verloor slechts één van de laatste negen thuisduels met MVV in de Eerste Divisie (W6, G2) en wist in drie van de laatste vier onderlinge duels in Stadion De Vliert minstens drie keer te scoren.

● FC Den Bosch verzamelde dit kalenderjaar 49 gele kaarten in de Eerste Divisie, meer dan iedere andere KKD-ploeg in 2023.

● MVV maakte vier van de laatste vijf treffers in de Eerste Divisie in het eerste half uur van de wedstrijd, evenveel als van de voorgaande dertig doelpunten in de competitie.

● Rik Mulders scoorde dit KKD-seizoen voor FC Den Bosch met drie schoten één keer en gaf met zijn zes gecreëerde kansen één assist, terwijl zijn 22 schoten en 37 gecreëerde kansen in de vorige twee jaargangen bij elkaar opgeteld in totaal maar één doelpunt en twee assists opleverden.

● MVV’er Özgür Aktas noteerde dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie 6,3 uitverdedigende acties per negentig minuten, het hoogste aantal van alle spelers (min. 90 gespeeld).

● Vorig seizoen eindigde het duel in 3-3. MVV werkte in de slotminuten een 3-1 achterstand weg. Ruben van Bommel (27e minuut), Dailon Livramento (89e minuut) en Mart Remans (95e minuut) scoorden in dit duel namens de Maastrichtenaren.