09 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Facts FC Den Bosch-MVV

Facts FC Den Bosch-MVV

Donderdag 26 januari 2023

MVV reist vrijdagavond af naar Den Bosch. Daar staat de wedstrijd tegen de plaatselijke FC op het programma.

We hebben enkele facts voor je op een rijtje gezet:

● De laatste veertien competitieduels tussen FC Den Bosch en MVV Maastricht leverden een winnaar op, van de laatste tien ontmoetingen won Den Bosch er zeven.

● FC Den Bosch boekte in de afgelopen speelronde een 1-0 thuiszege op Jong PSV en beëindigde daarmee een reeks van vijf competitienederlagen op rij; als alleen punten in thuisduels zouden tellen in het huidige seizoen zou FC Den Bosch in het linkerrijtje staan met vijftien punten uit elf duels.

● MVV incasseerde in 2023 al negen doelpunten, meer dan iedere andere ploeg in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl alleen TOP Oss dit kalenderjaar meer schoten op doel tegen kreeg (27) dan MVV (25).

● Anass Ahannach was in elk van zijn laatste drie KKD-duels direct betrokken bij een doelpunt (1 goal, 2 assists); in negen van de elf KKD-duels waarin Anass Ahannach ooit een doelpunt maakte wist zijn eigen ploeg de wedstrijd te winnen (V2).

● Koen Kostons noteerde 46 procent van zijn goals en assists in de KKD in de huidige jaargang (7 goals, 10 assists in 19 duels), voor zijn eerdere twintig goals en assists had de MVV’er 97 KKD-duels nodig

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners