26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Erik Noor vertrekt bij MVV Maastricht

Erik Noor vertrekt bij MVV Maastricht

Erik Noor vertrekt bij MVV Maastricht

Dinsdag 31 januari 2023

Op 1 mei neemt algemeen directeur Erik Noor op eigen verzoek afscheid van MVV Maastricht. “Met pijn in het hart maar wel op een goed moment”, zegt Noor, die dan drie seizoenen bij de Maastrichtenaren de scepter heeft gezwaaid. Erik Noor stapte in zomer van 2020 MVV binnen op het moment dat de club in een moeilijke fase zat qua organisatie, beleid en voetbalvermogen.

“Erik Noor is enthousiast aan de slag gegaan en heeft de organisatie stevig onder handen genomen zodat er nu een goed functionerend voetbalbedrijf staat”, zegt Hans Verwijlen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van MVV Maastricht en vervolgt: “Zo werden onder andere de financiële administratie uitbesteed, het commerciële team vernieuwd, ticketing en marketing gescheiden waardoor er meer omzet kwam, de externe communicatie opnieuw ontwikkeld. Stuk voor stuk professionalisering van de organisatie. Een nieuwe aandeelhouder is toegetreden en zorgt niet alleen voor financiën, maar ook voor inbreng van kennis. Een lange termijnvisie is vertaald in het document ‘De Magie van Maastricht’ met input van belangrijke stakeholders. Belangrijk speerpunt daaruit is de inrichting van de MVV Academy: een vernieuwende aanpak van jeugdopleiding. Deze visie is direct omarmd, wordt breed gedragen en is richtinggevend voor de toekomst! We kunnen stellen dat er in die drie jaar veel in positieve zin veranderd is. De neuzen staan weer dezelfde kant op en de positieve energie stroomt weer door MVV. De RvC is Noor veel dank verschuldigd. Wij wensen hem dan ook veel succes bij zijn volgende uitdaging.”

Marcel Jöris, voorzitter van Stichting MVV: “De eerste kennismaking met Erik gaf al een goed gevoel. Zijn ondernemersgeest en gedrevenheid waren precies de elementen waar we met het toenmalige bestuur naar zochten. En laten we niet vergeten dat Erik startte in een heel moeilijke periode, midden in de coronatijd. Geen publiek in het stadion, nieuwe financiële lasten met een grote uitdaging om sponsoren te behouden. Dat zijn omstandigheden waar hij graag de tanden in zet. Met hetgeen Erik gaat achterlaten zijn we uiterst tevreden. De relatie met supporters en andere stakeholders is super, sponsoren dienen zich weer aan, er staat een voetbalbedrijf met een goed topsportklimaat en dat vertaalt zich in sportieve resultaten. Ondersteund door gerichte communicatie staat MVV landelijk weer op de kaart. Erg jammer dat we Erik straks gaan missen, maar er ligt een mooie basis voor zijn opvolger. En ‘nne grand merci aon uzze Erik!! “

Erik Noor: Ik ben een echte ondernemer in hart en nieren, die een voetbalclub in een moeilijke fase op de rails wil zetten. En dat is gelukt. Ik loop nu echter vast in de regio waardoor mijn ondernemersgeest flink beperkt wordt. Ik ben een ondernemer in beweging. Ik heb veel mooie, lieve mensen leren kennen, vrienden gemaakt in deze prachtige stad, daarom is het ook zo moeilijk voor mij om afscheid te nemen. Ik heb altijd met veel plezier bij MVV gewerkt en de reden dat ik vertrek ligt daarom zeker niet bij MVV. Deze club is echt één van de robuuste pijlers van de stad Maastricht. De mensen in de stad hebben de club ook weer omarmd. Zaten er drie jaar geleden soms maar 2.100 man op de tribune, nu zijn er dat geregeld 6.500. Prachtig toch! We kunnen trots omkijken en constateren dat we met z’n allen van MVV weer een echt voetbalbedrijf gemaakt hebben. De doelstelling is bereikt, er staat nu een goed fundament, goed kantoorteam, nieuwe aandeelhouder, RvC en een goed sportief team. Er is een basis gelegd voor de toekomst.” De RvC gaat op zoek naar een geschikte opvolger en hoopt de nieuwe algemeen directeur dit voorjaar te presenteren. 

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners