29 januari
18:45
logo FC Eindhoven

FC Eindhoven

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Eerbetoon aan clubiconen Brokamp en Bonfrere

voetbal

Eerbetoon aan clubiconen Brokamp en Bonfrere

Maandag 03 januari 2022

Bijna drie jaar lang zijn Paul Strijp en Paul van Grinsven druk in de weer met het schrijven van een boek, gewijd aan twee MVV-clubiconen: Willy Brokamp en Jo Bonfrere. Twee MVV’ers in hart en nieren die een stempel op de club wisten te drukken. Zodanig dat zelfs ruim 40 jaar nadat ze het rode shirt met de ster in de kast hebben gehangen, nog steeds bij velen tot de verbeelding spreken. “Wij schrijven het boek gezien vanuit voetballiefhebbers en niet als journalisten”, zegt Paul van Grinsven. Het boek zal gepresenteerd worden rond de festiviteiten van het 120-jarig bestaansfeest van MVV, april 2022. “Het is een belevenisboek met heel veel foto’s, zodat ook mensen die niet direct houden van lang lezen ook aan hun trekken komen”, licht Van Grinsven een tipje van de sluier op.

Maar het boek gaat niet alleen over het gouden duo van MVV maar behandelt ook de periode waarin het tweetal in de stad Maastricht is opgegroeid. “Het moet een soort tijdsdocument zijn”, legt Van Grinsven uit. “Wij willen met dit boek de trots en glorie in het hart van de Maastrichtenaren terug brengen. Trots en glorie voor hun club, ondanks dat MVV al 20 jaar in de eerste divisie speelt.”

Het boek komt rond maart/april op de markt. Interesse in het boek? Houd de kanalen van MVV Maastricht dan goed in de gaten.

Paul van Grinsven toont de eerste drukproef van het boek over de twee MVV-clubiconen.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners