02 oktober
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Eindhoven

FC Eindhoven

Edwin Hermans in de weer als gelegenheidscoach G-team

Edwin Hermans in de weer als gelegenheidscoach G-team

Edwin Hermans in de weer als gelegenheidscoach G-team

Dinsdag 19 september 2023

Tijdens de 30ste editie van Coaches on Tour kwamen afgelopen week trainers van alle Nederlandse betaald voetbalorganisaties op zes plekken in het land in actie als gelegenheidscoach voor G-voetbalelftallen. Namens MVV Maastricht was assistent-coach Edwin Hermans druk in de weer om zijn team naar grote hoogtes te stuwen.

Een selfie midden op het veld, even uitrusten tegen de paal als de wedstrijd nog bezig is of met z’n twaalven tegen zeven spelen zonder dat er een rode kaart gevallen is... Het kan allemaal tijdens de G-voetbaltoernooien van Coaches on Tour, waarbij het vooral gaat om de hoeveelheid spelplezier die je als speler en als coach meebrengt in en rondom de wedstrijden. Dit initiatief van Coaches Betaald Voetbal waarbij trainers van profclubs voor een middagje een G-voetbalteam onder hun hoede nemen bestaat al sinds 1993, maar gebeurde dit jaar voor het eerst in een opzet met zes toernooien. Eentje in elke windstreek  van het land.

Terwijl bondscoach Ronald Koeman de landelijke aftrap gaf, waren in Limburg de G-teams bij SV Heythuysen in de weer. Daar werden mooie derby’s gespeeld tussen de G-teams van  Fortuna Sittard, Roda JC, MVV en  VVV Venlo. “Een onvergetelijke middag”, aldus Edwin Hermans. Als klap op de vuurpijl had Hermans voor zijn G-team (normaal spelend bij SV Meerssen) originele wedstrijd-gedragen MVV-shirts meegenomen, die de spelers na afloop als souvenir mee huiswaarts mochten nemen.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners