13 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo De Graafschap

De Graafschap

Darije Kalezic nieuwe hoofdtrainer MVV Maastricht

voetbal

Darije Kalezic nieuwe hoofdtrainer MVV Maastricht

Dinsdag 23 juni 2020

Darije Kalezic (50) is de nieuwe hoofdtrainer van MVV Maastricht. Kalezic tekent in Maastricht een contract voor twee seizoenen.

Kalezic: ''Ik kijk er naar uit om bij MVV aan de slag te gaan. MVV is een mooie traditieclub met goede supporters. Maar MVV heeft al jaren zijn ambities niet kunnen nastreven. Ron Elsen heeft mij benaderd met een duidelijk verhaal om MVV op termijn weer op de kaart te zetten. Het is duidelijk dat de club, gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren, eerst een stevig en gezond fundament moet bouwen. Dat zal tijd en geduld vragen, vooral van mij. Maar juist daarin zie ik een enorme uitdaging die veel energie gaat kosten en aandacht gaat eisen, maar dat maakt dit project juist interessanter. Met een heldere visie, ga ik er alles aan doen om onze spelers een stap verder te helpen in hun ontwikkeling om daarmee een bijdrage te leveren aan de prestaties en dus een betere toekomst voor MVV. Want onze supporters verdienen dat.''

Elsen: ‘’Met Darije heeft MVV een ervaren hoofdtrainer aangesteld die op verschillende niveaus en in verschillende landen een goed cv heeft opgebouwd. Hij heeft bewezen onder moeilijke omstandigheden teams te ontwikkelen, en oog voor talentontwikkeling te hebben. In de vele uitgebreide gesprekken vooraf aan deze aanstelling zijn wij bevestigd van zijn passie en kwaliteiten die MVV weer verder kunnen helpen in de deze vervelende corona periode.’’

Als speler startte Kalezic bij FK Velez (Bosnië en Herzegovina) waarna hij vervolgens een transfer maakte naar FC Den Bosch. Vanuit FC Den Bosch speelde hij achtereen vervolgens voor RKC Waalwijk (104 wed.), AGOVV Apeldoorn (32 wed.) en De Graafschap (24 wed.).

Bij de laatst genoemde club eindigde Kalezic zijn spelerscarrière. Hij bleef daarna betrokken bij de club en maakte zijn entree als trainer bij Jong De Graafschap. In het seizoen 2009/2010 werd hij benoemd tot hoofdtrainer van De Graafschap en wist hij gelijk succes te behalen door kampioen te worden van de Jupiler League en zodoende promotie af te dwingen naar de Eredivisie.

Vanuit De Graafschap maakte Kalezic de overstap richting België waar hij als hoofdtrainer van SV Zulte Waregem werd aangesteld. In 2013 tekende hij een contract voor drie maanden bij het Engelse Stockport County om vervolgens weer in datzelfde jaar terug te keren naar Nederland waar hij als eindverantwoordelijke diende van Jong PSV. In 2015 tekende Kalezic een contract bij Roda JC dat vroegtijdig eindigde na een geschil met toenmalig technisch directeur van Roda JC, Ton Caanen. In 2016 vertrok Kalezic weer uit Nederland en breidde hij zijn trainers-cv uit bij onder meer Al-Taawoun FC (Saudi-Arabië), Wellington Phoenix (Australië) en PSM Makassar (Indonesië) waar hij ook de beker wist te veroveren.     

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners