10 mei
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo VVV Venlo

VVV Venlo

Chris Coenen overleden

Chris Coenen overleden

Maandag 16 oktober 2023

Oud-MVV'er Chris Coenen (staand, tweede van links) is afgelopen vrijdag 13 oktober in zijn woonplaats Maastricht overleden. Hij is 86 jaar geworden.

Coenen speelde liefst negen jaar in de eredivisie voor de Sterrendragers en mocht 241 keer het shirt van MVV aantrekken. In zijn kinderjaren begon Chris bij RKVCL aan zijn prille voetbalcarrière. Al op z'n twaalfde stapte hij over naar de jeugd van MVV. Hoofdtrainer Viktor Havlicek haalde Chris op z'n zeventiende naar het tweede team van MVV, waarna Coenen al na enkele maanden debuteerde in het eerste team. De rechtsbuiten van MVV kwam in die periode ook uit voor het Nederlands elftal onder de 23 jaar. 

Coenen groeide al snel uit tot vaste kracht in het eerste team van MVV en behaalde in het seizoen 1956/1957 een vierde plek met de Maastrichtenaren. In totaal zou Coenen 241 voor MVV uitkomen waarin hij 85 keer scoorde

In 1965 stapte hij over naar Fortuna'54. Daar maakte hij op 21 januari 1968 het 50.000 doelpunt van de Nederlandse eredivisie. Met actief voetballen - na in totaal 346 eredivisiewedstrijden in de eredivisie en 104 doelpunten - stopte Coenen in 1969. Na zijn actieve carrière was Coenen nog bij diverse clubs trainer (o.a. WVV, Standaard en Rapid).

Coenen wordt vrijdag in kleine kring gecremeerd. Wij wensen zijn familie en vrienden alle kracht toe om dit dierbare verlies te verwerken. 

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners