30 september
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

Bryan Heijnen vult als clubarts medische staf aan

voetbal

Bryan Heijnen vult als clubarts medische staf aan

Zondag 18 september 2022

MVV Maastricht heeft het medische team op volledige sterkte gebracht. De 26-jarige Maastrichtenaar Bryan Heijnen is sinds kort bij MVV als clubarts actief. Hij gaat in deze functie samenwerken met onze andere MVV-clubarts, Nico Bruijnen.

Na het afronden van zijn studie geneeskunde ging de in Maastricht geboren Heijnen een jaar geleden aan de slag op de spoedeisende hulp in Weert. Onlangs is hij begonnen aan de huisartsenopleiding, werkt hij in de binnenstad bij Huisartsenpraktijk Mosae Forum en combineert hij dit met zijn functie als clubarts bij MVV.

“Voetbal is altijd mijn passie geweest. Zelf heb ik natuurlijk ook altijd gevoetbald vanaf mijn vierde tot mijn achttiende bij RVU Rothem. Daarnaast speelde ik een aantal jaren zaalvoetbal bij ZVVM Campus met wie we nog Nederlands kampioen onder de 18 zijn geworden”, vertelt Bryan Heijnen.

Vanaf dat moment is hij gaan studeren en ruilde hij het veldvoetbal definitief in voor de zaal. “Na 3 jaar het universiteitsteam te hebben geleid als speler/coach werd mij gevraagd om te komen zaalvoetballen bij Bayer Uerdingen. Dat ging meteen prima. We werden in mijn eerste jaar kampioen en promoveerden naar het hoogste niveau.”

Het voetballen heeft Bryan voorlopig noodgedwongen op een lager vuurtje moeten zetten. Een jaar geleden liep hij flink knieletsel. “Gescheurde voorste kruisband en mediaalband. Hiervoor ben ik inmiddels geopereerd en ben ik intensief aan het revalideren. Tijdens deze revalidatie - uitgevoerd door de fysio’s van MVV - ben ik als het ware de club binnen gekomen. Ze zeggen ze wel eens ‘elk nadeel heeft zijn voordeel’, dat is bij mij dus uitgekomen. Inmiddels zijn we hard aan het werk met het gehele medisch team om de spelers zo fit mogelijk te krijgen en te houden.”

Hoe verdelen beide clubartsen hun taken? “Nico Bruijnen  doet de thuiswedstrijden. Ik neem de uitwedstrijden voor mijn rekening. Op weekdagen nemen we de taken samen op ons. Zo blijf ik dagelijks in contact met de spelers en ben ik geregeld op de club aanwezig om spelers te beoordelen. Als clubarts sta je sowieso in contact met meerdere ziekenhuizen en orthopeden en bespreek je vervolgonderzoek en behandelingen van spelers. We maken samen met de MVV-fysio’s behandelplannen. En mocht het nodig zijn, dan geef ik spelers de benodigde en toegestane medicatie om zo goed mogelijk pijnvrij te presteren. Ik heb mijn werk en mijn hobby mogen combineren met deze baan, kan het nog mooier? Daarom ook hoop ik ook dat ik als Maastrichtenaar lange tijd bij deze mooie club kan en mag blijven functioneren.”

Bryan Heijnen (links) druk aan het werk samen met fysio Dave Velraeds

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners