03 juli
19:00

SV Berg'28

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

BLOG 'Op kentoer': Laura van Leeuwen

BLOG 'Op kentoer': Laura van Leeuwen

BLOG 'Op kentoer': Laura van Leeuwen

Vrijdag 07 juni 2024

Vrijdag 7 juni 2024

Positieve vibe

Is er een goed Maastrichts woord voor ‘vibe’? Ik ben er nog niet achter, maar hoe dan ook ervaar ik een positieve ‘vibe’ rondom onze club. En dat stemt mij, en iedereen met een rood-wit hart, natuurlijk zeer tevreden na het dreigende faillissement. Deze week was ik bij de sponsoravond die we samen met het Maastricht Collectief hebben georganiseerd. Daar kwam die vibe echt tot uitdrukking: ‘oudere’ sponsoren die na jaren te zijn weggeweest weer eens kwamen kijken, maar ook nieuwe gezichten, partners die nog niet bekend zijn met onze club. De veiling bracht gelukkig al aardig geld op, maar willen we echt gaan groeien, dan moeten nu de contracten getekend gaan worden. Gelukkig gingen onze accountmanagers weg met heel wat telefoonnummers en mailadressen, die we nu allemaal gaan opvolgen. Want ik weet dat daar een wereld te winnen valt: contacten met partners opstarten, maar vooral ook onderhouden. Eén van de redenen waarom we nu ook Max Severijns hebben vastgelegd als commercieel manager. Max kent de voetbalwereld en heeft ervaring binnen de commercie. Hij gaat samen met de accountmanagers nu alles in het werk zetten om financieel ook echt te gaan groeien als club.

We onderzoeken ook de mogelijkheid om de catering weer zelf te gaan organiseren. Dit omdat ik vind dat van de catering elke euro naar MVV moet gaan, en niet (grotendeels) naar een externe partij. Commercie en catering zijn twee belangrijke verdienmodellen, waar op beide vlakken veel meer uit te halen valt. Zo komt de organisatie meer en meer op sterkte. Belangrijk, want willen we bouwen, dan moet het fundament goed zijn.

En we kunnen nu bouwen, omdat het Whoa-akkoord nu ter stemming ligt bij alle schuldeisers om vervolgens beoordeeld te worden door de rechtbank. Gelukkig is de gemeenteraad van Maastricht in grote meerderheid akkoord gegaan. Daar ben ik zeer dankbaar voor, want ik realiseer me heel goed dat het hierbij om gemeenschapsgeld gaat en ben dan ook zeer blij dat de politiek het belang van MVV heeft ingezien en onderstreept.

Extra mooi was het dat onze burgemeester deze week op de sponsoravond was. Hij heeft daar kennisgemaakt met de nieuwe Raad van Commissarissen, het nieuwe stichtingsbestuur en het Maastricht Collectief. Burgemeester Hillenaar heeft zich in korte tijd laten zien als een warm betrokkene bij MVV, waarvoor ik hem op deze plek zeer wil bedanken. Uiteraard heb ik hem ook even het stadion laten zien, want ook daar is nog veel werk te verrichten. De gemeenteraad heeft ook dat ingezien, dus hopelijk kunnen we daar ook snel stappen zetten. Het supportershome staat vanuit de club als eerste op het lijstje, alleen kunnen we tijdens de WHOA geen investeringen doen. Het fan plein krijgt volgend seizoen geen vergunning meer, dit betekent dat we nu al weten dat we de eerste thuiswedstrijden van het seizoen de fans geen echt ontvangst kunnen bieden. Daar baal ik van, maar hoop toch te mogen genieten van een volle bak en een geweldige sfeer zoals tijdens de laatste wedstrijden.

Die positieve vibe, zonder enige wanklank, dat is zoals MVV Maastricht bekend moet staan. Het ging met wat vallen en opstaan, maar ik denk dat gemeente, politie en supporters steeds beter in contact zijn. Uiteraard moet er ook op veiligheidsgebied nog van alles gebeuren, maar ook daarmee zijn we -onder andere via een Plan van Aanpak vanuit de KNVB, druk mee aan de slag. Duidelijk moet zijn dat mensen die graag naar een voetbalwedstrijd willen komen, van harte welkom zijn en goed ontvangen worden. Wie komt om rotzooi te trappen, kan beter thuisblijven. Zo hebben we afgelopen seizoen 23 stadionverboden uitgedeeld, deels via MVV zelf, deels via de KNVB. Een aantal voor het gooien van bekers, wat ik individueel soms best vervelend vind, want meestal volgt er dan al heel snel spijt. Maar goed, er is nu eenmaal door de KNVB opgelegd dat dit verboden is.

Met al die goedwillende supporters, en iedereen die verder betrokken is bij die positieve vibe gaan we langzaam richting het nieuwe voetbalseizoen. Met voldoende uitdagingen naast het veld, maar ook op de grasmat uiteraard. Want daar moet het gebeuren. Zie het onderzoek dat Pieter Nieuwenhuis van Hypercube voor ons heeft gedaan: meer geld in de selectie is betere resultaten is meer sponsoren en publiek en dus meer geld. Wat niet betekent dat we gekke dingen gaan doen, maar we willen natuurlijk wel verder bouwen met jonge, frisse spelers die alles willen geven voor het rood en wit. Op de achtergrond is technisch manager Ronny van Geneugden druk bezig met versterkingen, maar we hebben ons eerst gericht op de financiële toekomst van de club. Het voelt niet goed om te praten met schuldeisers over het afzien van hun vorderingen, en dan tegelijk nieuwe spelers te presenteren. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat de nieuwe hoofdtrainer Edwin Hermans met een prima selectie de oefencampagne gaat beginnen. Edwin past ook weer helemaal binnen onze visie van ontwikkelclub, net zoals we Maurice Verberne twee jaar geleden ook de kans hebben gegeven als hoofdtrainer. Met een oprecht dankjewel aan Maurice wil ik deze blog afsluiten, maar niet voordat ik iedereen een hele fijne zomervakantie heb gewenst. Geniet ervan, maar laten we vooral die positieve vibe vasthouden. We hebben de ‘mood neet verlore’, nu is de enige weg de weg omhoog! 

Strategische Business Partners