29 januari
18:45
logo FC Eindhoven

FC Eindhoven

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Blog Erik Noor: "De Magie van Maastricht"

voetbal

Blog Erik Noor: "De Magie van Maastricht"

Zaterdag 01 januari 2022

Het nieuwe jaar is begonnen, en dat is altijd een goed moment om terug en vooruit te blikken. Als directie doen we dat graag, om jullie als supporters, vrijwilligers of partners van onze mooie club bij te praten.

Laten we beginnen met te zeggen dat we jullie nog steeds enorm in het stadion missen! Wat was het geweldig in de Geusselt met publiek. Onze fans hebben ons duidelijk punten opgeleverd in thuiswedstrijden. Dagblad De Limburger sprak zelfs van een ‘mini-Kuip’! Wat ontzettend zonde dat we jullie nu al weken niet meer mogen ontvangen. Dat vindt de hele club: directie, staf, spelers en alle andere betrokkenen. Want we hadden het mooi uitgestippeld samen: de derby thuis tegen Roda JC had een mooie opmaat moeten worden naar een voller stadion. We hebben hard naar die wedstrijd toegewerkt met z’n allen, er lagen goede  marketingplannen klaar om vanuit die mooie derby weer meer mensen naar De Geusselt te krijgen. Helaas was de werkelijkheid anders, door de rellen en door de corona heeft het niet zo mogen zijn. Over het staken van de derby is al genoeg geschreven. We hebben daders kunnen pakken, en we hebben ook maatregelen genomen in het stadion. Zo is er vanuit de gracht bij het uitvak geen zicht meer op het veld en komt er onder andere een nieuwe spelerstunnel. Een bezoek aan de Geusselt moet veilig zijn voor iedereen! We doen dat overigens in goed overleg met de supportersverenigingen en ook met de gemeente.

Wat komend jaar spannend wordt, is ons contact met een investeerder. We gaan zoals bekend daarbij niet over één nacht ijs, we doen grondige research en inmiddels lopen de gesprekken. We volgen daarbij de richtlijnen van de KNVB, want wij willen hier in Maastricht geen toestanden. Ook bij het instappen van een investeerder is het belangrijk dat er een visie is op de lange termijn en dat er een goede organisatie staat. Met die investeerder kunnen we dan gericht onze club verder versterken op de juiste plekken. Dat doen we nu ook zelf al door gerichte stappen te zetten in onze organisatie. Op kantoor bijvoorbeeld met de terugkeer van Stijn Vullings. Stijn gaat de contacten onderhouden met onze partners en zich daarnaast richten op onze maatschappelijke tak. Stijn kent de club, de mensen kennen Stijn, dus daar zijn we heel blij mee. Verder hebben we op medisch en performance gebied een samenwerking opgezet met Sport Medisch Centrum Maastricht, waardoor we ook gebruik kunnen maken van de faciliteiten in sporthal Geusselt. Maar ook op het gebied van performance coaching, fysiobegeleiding, ondersteuning medische keuring en individuele screening staat SMC ons vanaf 1 januari 2022 bij. Ook leveren ze masseurs en verzorgers. Verder hebben we met Dot.com voor MVV 1 en de Academy de beschikking gekregen over een nieuw datasysteem, waarin alle belangrijke prestatie-gegevens van spelers kunnen worden opgeslagen Allemaal verdere stappen in de professionalisering van onze voetbaltak.

2022 wordt ook het jaar van ons nieuwe beleidsplan dat het thema ‘de Magie van Maastricht’ krijgt, en de nieuwe visie van onze club, de rode draad waar elke werknemer op kantoor, elke vrijwilliger en iedereen van de technische staf zich aan moet confirmeren. Het moet niets uit maken wie er waar zit, de rode draad van MVV is leidend.

MVV 1

Het belangrijkste is en blijft natuurlijk ons eerste elftal. We kunnen tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft, waarin we met een jonge ploeg stappen hebben gezet. We kregen ook een paar tikken op de neus, maar inmiddels staat het verdedigend stukken beter. In de tweede seizoenshelft moeten we verder groeien in het spelen in balbezit, want we hebben genoeg spelers die daarin het verschil kunnen maken. In de winterse transferperiode gaan we ons proberen te versterken, waarbij de focus zal liggen op de voorhoede. We kijken ook alvast naar komend seizoen: welke spelers zijn straks transfervrij en waar is versterking nodig? Met de groep van 15/16 spelers die we langer onder contract hebben staan willen we zo doorgroeien. En uiteraard kijken we dan volgens dezelfde filosofie: welke jongens hebben we in de opleiding en vervolgens wie kunnen we van buiten halen, waarbij de focus ligt op de regio. Verder werken we aan de verdere verbetering van het topsportklimaat: een beter aansluiting met de MVV Academy, samenwerkingen op medisch gebied om het optimale uit onze spelers te halen en een impuls voor de teambegeleiding.

Academy

Binnen de MVV Academy werken we eveneens elke dag aan verbetering. Dat doen we op diverse fronten: qua spelers door nog scherper te selecteren op kwaliteit. Daarnaast hebben we twee teams aan de Academy toegevoegd te weten de U13 en Jong MVV waardoor de doorstroom beter wordt. Op trainersgebied leiden we coaches gerichter op en hebben we een aantal mensen op specifieke functies benoemd: Ron Elsen manager Academy, Patrick Duijzings en Erik Heuts als coördinatoren, Sjef van Vlodrop hoofd van de scoutinggroep en Robbie Servais als spil tussen de U21 en de selectie. Tevens volgen diverse trainers aanvullende cursussen. Verder zijn we samenwerkingen aangegaan met onder andere Maastricht University, Zuyd Hogeschool, Cios en Montessori Onderwijs om onze spelers zo optimaal mogelijk te begeleiden. Op financieel gebied zijn er contacten met partners die specifiek de opleiding willen helpen financieren. Tot slot kijken we samen met de RO Groep en de gemeente Maastricht naar een accommodatie: wat is er nodig voor een goede toekomst voor onze Academy?

We zijn nu een jaar onderweg met de MVV Academy, en de eerste stappen zijn gezet. Binnen de club is vijf jaar uitgetrokken om de Academy goed neer te zetten. Dat zal met vallen en opstaan gaan, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we samen een goede basis leggen voor onze talenten en uiteindelijk dus voor MVV 1.

Tot slot

Inmiddels staat de uitwedstrijd tegen Roda JC alweer voor de deur. We zijn er klaar voor! Er gebeurt veel in onze club. Niet altijd allemaal even zichtbaar, maar als directie zijn we ervan overtuigd dat we de juiste stappen zetten. Wat ons daarbij drijft is de trots op onze club, de trots op alle medewerkers, vrijwilligers, partners, sponsoren en uiteraard onze supporters. We hopen iedereen snel weer te mogen ontvangen in De Geusselt, zodat we deze trots, ons gevoel voor ‘roed en wit’ weer samen kunnen delen. We wensen jullie een gezond, gelukkig en sportief 2022 toe!

Namens de directie,

Erik Noor

Algemeen directeur

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners