09 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Blog Erik Noor: Met Vertrouwen Vooruit

voetbal

Blog Erik Noor: Met Vertrouwen Vooruit

Zondag 07 augustus 2022

Eindelijk! We gaan weer beginnen. Het seizoen 2022/2023 staat voor de deur. Voor mij een goede reden iedereen met een MVV-hart weer eens bij te praten over de ontwikkelingen binnen de club. Wie mij kent, weet dat ik dit gedoseerd wil doen. Natuurlijk: mijn deur en mailbox staan altijd voor iedereen open, maar ik hoef niet zozeer op de voorgrond of het podium te staan. Het gaat niet om de algemeen directeur, het gaat niet om Erik Noor, het gaat om MVV Maastricht.

Twee jaar geleden kwam ik voor het eerst stadion 'de Geusselt' binnen. Als ik nu terugkijk wat er in die twee jaar gebeurd is, dan is dat eigenlijk onvoorstelbaar. Het fundament was wankel, de organisatie was beperkt en op meerdere fronten rommelde en rammelde het. Met een kleine club mensen zijn we begonnen de club te veranderen. Het fundament opnieuw opbouwen, stap voor stap. Reorganiseren en versterken. Van een nieuw financieel systeem tot aan een aandeelhouder, en alles daartussenin. Vaak niet zichtbaar voor de supporter op de tribune, maar wel ontzettend belangrijk.

Als we kijken naar dat fundament, dan is dat aanzienlijk verstevigd. Op kantoor zit een goede groep vaste medewerkers, ons commercieel team is uitgebreid, er ligt een visie die door alle stakeholders omarmd is, er is een stevige Raad van Commissarissen en last but not least er is een nieuwe aandeelhouder. Bij mijn aanstelling was dat één van de belangrijkste doelen: het laten doorgroeien van de club door een nieuwe aandeelhouder aan MVV te binden. Met World Soccer Holdings (WSH) hebben we een goede partij aan ons weten te binden. Goed ook dat de Vereniging MVV de transactie in dit kader ondersteund heeft.

WSH gaat ons niet alleen op financieel, maar vooral op het gebied van kennis en expertise ondersteunen. Bob Heere en zijn mensen gaan onze club verder helpen, daar ben ik van overtuigd. Eén van de eisen van WSH was overigens dat er een stabiele organisatie moest staan. Voor ons nog een extra reden om in te zetten op versteviging van ons fundament. En daar gaat WSH ons nu verder bij helpen. We zijn samen begonnen aan het bouwen van de muren, want daar is de investering van WSH als eerste op gericht.

Belangrijk onderdeel daarvan: het binnenhalen van financiële middelen. Daarvoor hebben we geïnvesteerd in een nieuwe accountmanager en kunnen we binnenkort een manager New Business aanstellen. Met enige trots constateer ik dat we -ondanks corona- nauwelijks sponsors zijn kwijtgeraakt. Dat is een compliment waard voor ons team, maar vooral voor onze partners. Heel veel dank dat jullie zijn blijven geloven in MVV en dat we samen met jullie verder mogen bouwen. We hebben daarnaast ook nieuwe partners aan ons weten te binden. Lokale partijen, maar ook landelijke spelers als Gassan Diamonds, Nike, Voetbalshop, HLB Witlox Van den Boomen en Ruitenheer. Verder is ook MECC Maastricht aangesloten. Net als MVV een merk dat Maastricht ademt. Zij geloven in ons verhaal, zij geloven in Maastricht, zij geloven in MVV.

Ruitenheer gaat overigens, naast hun sponsoring, twee keer per jaar een totale reiniging van het stadion doen, daarnaast houden we samen met vrijwilligers van Radar onze Geusselt schoon. Hard nodig, al moet ik daar meteen bij zeggen dat dit niet na elke wedstrijd tot in de perfectie zal lukken.

En om bij het stadion te blijven: dankzij Verjans AV hebben we eindelijk een fatsoenlijke geluidsinstallatie bestaande uit onder meer 26 nieuwe boxen.

Samen met de gemeente Maastricht en met DS Metaal zijn er goede stappen gezet op het gebied van veiligheid. Tot slot worden ook de toegangspoortjes aangepakt, waardoor we onze fans waardig kunnen ontvangen.

Dan op het veld, waar het uiteraard toch moet gebeuren. Binnenkort kunnen jullie een podcast beluisteren met technisch manager Ronny van Geneugden, dus ik wil hem niet te veel voor de voeten lopen. Zoals bekend focussen we op de Academy en op het ontwikkelen van spelers. Dat mannen als Bert van Marwijk, Ron Elsen en Johan Dijkstra daarbij -samen met Ronny- het technisch hart vormen, zorgt voor de nodige voetbalkennis. Belangrijk is daarbij dat we blijven investeren in de topsportfaciliteiten: de samenwerking met SMC Maastricht voor krachtfaciliteiten, performance en medische begeleiding, het aantrekken van een nieuwe kitmanager, een voedingsdeskundige en het vastleggen van vaste professionele trainers voor onze Academy. Op deze manier worden ook de fundamenten onder ons voetbalbedrijf steviger en steviger. Datzelfde geldt ook voor de maatschappelijke tak. Momenteel wordt de MVV Foundation opgezet waar ook weer bestuursleden en partners hun naam aan willen verbinden.

Op alle gebieden breiden we uit, op alle gebieden laten we de rood-witte olievlek groter worden. Ik moet dan vaak terugdenken aan ons mooie feest ter ere van het 120-jarig bestaan. De avond voor onze partners onder de bezielende leiding van Yvey, het supportersfeest georganiseerd door Veer Zien MVV. Dat is hoe ik MVV zie: van de grote sponsor tot aan de vader met zijn zoontje in een MVV-tenue. We bouwen samen verder. En natuurlijk weet ik heel goed waar onze clubnaam voor staat, maar neemt u het mij heel erg kwalijk als ik er voor deze blog Met Vertrouwen Vooruit van maak?

Tot snel in de Geusselt!

Erik Noor

Algemeen Directeur

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners