Blog 6 - Wat speelt er?

voetbal

Blog 6 - Wat speelt er?

Zaterdag 24 augustus 2019

Twee wedstrijden, nul punten. Het is de harde realiteit van onze competitiestart. Waar we in Deventer nog aardig speelden en goed partij konden bieden, waren we in eigen huis tegen De Graafschap kansloos. Neem van me aan dat iedereen binnen de club dat liever anders had gezien, en dat we ook iets anders hadden verwacht. Een bekende reflex in de voetbalwereld is om dan te paniekeren. Ook bij ons intern wordt uiteraard goed geëvalueerd, zoals dat altijd en op alle gebied gebeurt, maar wij panikeren niet. Hebben we dan geen verbeterpunten gezien? Vanzelfsprekend wel, die zien we binnen onze hele club. En daar werken we hard aan, en daar blijven we hard aan werken.

Natuurlijk is de selectie nog niet rond. We zijn blij dat we Gavin Vlijter en Serhat Kot hebben weten te vinden. Zij voegen voetballend vermogen toe aan onze ploeg. Serhat komt daarbij van de Turkse topclub Fenerbahçe waar hij vorig seizoen onder Phillip Cocu al tegen het eerste team aan schurkte. Serhat mist alleen wedstrijdritme, maar dat moet goedkomen. Verder hebben we Maecky Ngombo, Daniël Grimshaw en Shaun Hobson op proef. Jongens die alle drie komen via ons netwerk, en van wie wij denken dat ze onze selectie beter kunnen maken. Maar we willen ze wel eerst zien. Daarom lijkt het alsof wij laat en ad hoc spelers testen, maar dat is niet zo. Wij zoeken spelers binnen ons netwerk en dat van onze partnerclubs. Om hen te testen, of vast te leggen, zijn we echter afhankelijk van de clubs. Die hakken nu pas knopen door. Dat zie je op alle niveaus, van de absolute top tot in de Keuken Kampioen Divisie. Het is een gevolg van de absurde transferdeadline op 1-9. Zeker als je als club nog altijd op de centjes moet letten, ben je gedwongen af te wachten. Afwachten op clubs, op spelers, op makelaars. Soms enorm frustrerend, want ook wij willen liefst zo snel mogelijk een complete selectie. Dat betekent echter wel dat we nu alleen nog maar kijken naar jongens die in elk geval bij een club hebben getraind en liefst ook wedstrijdritme hebben. Aanwinsten moeten zo snel mogelijk inpasbaar zijn, buitenkansjes uiteraard daargelaten. Voor twee mogelijke versterkingen hebben we recent ons bod verhoogd, maar dat blijft een kwestie van vraag en aanbod. En, zoals gezegd, van tijd. Maar ik blij ervan overtuigd dat wij straks een goede selectie hebben staan.

Jullie hebben gezien dat een deel van het stadion goed onder handen is genomen door Eric Sour Schoonmaak, waarvoor onze hartelijke dank. Helaas waren afgelopen wedstrijd nog niet alle stoeltjes schoon, met excuses, maar ook daar wordt aan gewerkt. Dat geldt ook voor onze zoektocht naar een hoofdsponsor. Wat in de krant staat klopt: wij geven ons shirt niet zomaar weg, maar zoeken een degelijke partner. En ook dat kost helaas tijd en veel gesprekken. Ben ik hoopvol? Altijd!

Maandag spelen we uit tegen Jong PSV, en daarna staat de wedstrijd der wedstrijden al op het programma. MVV-Roda JC. De voorverkoop is inmiddels gestart, zie daarvoor https://www.mvv.nl/nieuws/ticketinfo-mvv-maastricht-roda-jc Ik ben verheugd dat we met politie en gemeente goede afspraken hebben kunnen maken voor een preparty voor het Stadionplein voorafgaand aan de wedstrijd. Een mooie stap op weg naar normalisatie. Ik roep dan ook iedereen op die kans aan te grijpen, en er een waar voetbalfeest van te maken en vuurwerk thuis te laten. Alleen gezamenlijk met alle partijen kunnen we stappen zetten om het supportersklimaat in en rond het stadion verder te verbeteren.

Tot slot wil ik nog aandacht vragen voor onze Onder-19. Zij spelen op dit moment om de Rabobank Maastricht Champions Trophy. Mooi initiatief op het sportcomplex van RKHSV dat mij herinnert aan het ‘Mestreechse Boys-toernooi’. Onze onder 19 speelt zondag 25 de finale tegen Geusselt Sport.

Maastrichts voetbal voor elke liefhebber. De finale is zondag 25 augustus om 17.00 uur. Kom vooral kijken

Misschien ook interessant

Sterrendragers