03 december
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Oss

TOP Oss

Blog 4 - Wat speelt er?

voetbal

Blog 4 - Wat speelt er?

Dinsdag 30 juli 2019

In Dagblad de Limburger staat vandaag een artikel over de transferperiode. Vanuit de Europese Unie is besloten dat vrijheid van beweging van werknemers een groot goed is. Sedert 2001 betekent dat spelers het recht hebben om twee periodes per seizoen van club te wisselen. Voor een eerlijk verloop van competities heeft dit nadelen. De transferperiode geldt tot 31 augustus en dan zijn nagenoeg alle Europese competities al enkele weken aan de gang. Grofweg ruim 30% van de spelerswisselingen vindt plaats na het begin van de competitie. En ik heb dat al eens eerder gezegd: ‘’ik vind de huidige transferperiode waardeloos’’. Wat MVV betreft eindigt die periode bij de start van het seizoen, nu kan op de laatste dag nog een speler worden weggehaald. En het kan ook nog eens gebeuren dat een speler die je graag wilt hebben pas dan vrijgegeven wordt omdat hij bij zijn club buiten boord valt.

We zijn alweer over de helft van de voorbereiding. MVV 1 raakt langzaam klaar voor de seizoenstart. We hebben een paar goede oefenwedstrijden achter de rug. Wedstrijden waarin systemen kunnen worden getest, maar ook testspelers worden bekeken. We kennen er op dit moment drie: Serhat Kot, Amadou Sylla en Urho Nissilä. Bovendien traint ook nog Gavin Vlijter mee. Hij moet nog aansterken na zijn blessure. Jongens met potentie, en nu is het zaak te bekijken of we hen ook daadwerkelijk kunnen en willen toevoegen aan de selectie. Dat hangt af van hun huidige club, de zaakwaarnemer en uiteraard de speler zelf. Maar uiteraard geldt dat we ons huiswerk al hebben gedaan: spelers die onhaalbaar zijn, gaan we niet testen. En zeker hebben wij met Leroy Labylle gesproken toen bekend werd dat hij NEC ging verlaten. Maar Leroy heeft gekozen om naar een Belgische club te gaan.

Op kantoor moeten we helaas wel een transfer toestaan. Stijn Vullings gaat onze club verlaten. Na 14 jaar MVV vertrekt hij naar VVV-Venlo. Stijn hoorde bij het meubilair van de club, maar desondanks gunnen we hem deze overstap van harte. Vanaf deze plaats ‘ne groete merci’ Stijn!!

Wat ook bekend mag zijn, is dat we nog op zoek zijn naar een hoofdsponsor om ons shirt te sieren. We zijn daarvoor in gesprek met partners, maar dat is lang niet eenvoudig. Maastricht kent geen grote zelfstandige bedrijven meer en is meer en meer een dienstenstad geworden. Daarbij hebben potentiële sponsoren heel veel keuze tegenwoordig. Er zijn veel culturele en sportieve verenigingen en activiteiten die het moeten hebben van sponsoring. De vijver wordt daardoor steeds kleiner. Maar bewezen is dat voetbal de grootste sport blijft op het gebied van sportmarketing. Dat blijven we uitdragen en verkondigen. In de hoop dat we een partij vinden die we aan ons kunnen binden, die gelooft in ons verhaal. 

Tenslotte; aanstaande zaterdag, vanaf 12.30 uur, wordt het MVV-supporterskaffee gehouden in de business club. Iedere supporter die geïnformeerd wil worden over de ontwikkelingen binnen de club is van harte welkom.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners