03 mei
20:00

Jong AZ

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Aktas en opnieuw Smeets in Elftal van de Week

Aktas en opnieuw Smeets in Elftal van de Week

Aktas en opnieuw Smeets in Elftal van de Week

Dinsdag 06 februari 2024

Voor de derde keer op rij is de spelmaker van MVV Maastricht geposteerd in het Elftal van de Week. Hij steekt in een goede vorm en liet dat vrijdag opnieuw blijken tegen Telstar (6-1), toen hij voor het eerst in tien jaar betrokken was bij drie doelpunten in een wedstrijd. (twee doelpunten, een assist). In de laatste drie Keuken Kampioen Divisie duels was Smeets bij zeven doelpunten betrokken (vijf goals, twee assists). Er is ook een tweede MVV'er geselecteerd voor het Elftal van de Week: Ozgür Aktas.

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een elftal van de week samen met de spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. Afgelopen vrijdag en maandag werd speelronde 24 van het seizoen afgewerkt.

Deze week ook een zeer opvallende doelman in het Elftal van de Week: Gerónimo Rulli. Toen de Argentijnse  wereldkampioen vorig jaar op 6 januari de transfer naar Ajax maakte, had hij het zich vast niet in kunnen beelden dat hij dik een jaar later op het troosteloze Sportpark Zoudenbalch van Jong FC Utrecht zou keepen. 

De ervaren doelman van het Argentinië van Messi coachte zijn defensie continu en was met zes reddingen belangrijk voor de overwinning van Jong Ajax op Jong Utrecht (0-1). De Argentijn speelde zijn eerste minuten na een langdurige schouderblessure en was na afloop vooral blij eindelijk weer een wedstrijd te hebben gespeeld. 

Het Elftal van de Week: Gerónimo Rulli (Jong Ajax), Jeffry Fortes (De Graafschap), Özgür Aktas (MVV Maastricht), Lucas Beerten (Roda JC Kerkrade), Lorenzo Burnet (FC Emmen), Kürsad Sürmeli (ADO Den Haag), Bryan Smeets (MVV Maastricht), Thijme Verheijen (VVV-Venlo), Evan Rottier (FC Eindhoven), Jevon Simons (Jong PSV), Henk Veerman (ADO Den Haag)

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners