18:00
FC Luik

FC Luik

Willem II-MVV Maastricht: 2 - 1

De koppositie lag in Tilburg voor het grijpen, zeker na opnieuw een ijzersterkte eerste helft van MVV. Maar het was Willem II aan het langste eind trok en MVV de eerste nederlaag bezorgde: 2-1.

De trainer en technisch directeur op straat gezet en een dikke nederlaag in de derby tegen NAC. Willem II kende een uiterst onrustige week en de vraag was of MVV daarvan zou kunnen profiteren. In de eerste helft luidde dat antwoord volmondig ‘ja’. De ploeg van Maurice Verberne miste sterkhouders Nicky Souren (geschorst) en Bryan Smeets (herstellende van een blessure) maar daar was weinig van te merken. Na een aftastende beginfase greep MVV het initiatief en legde de ploeg een paar uitstekende aanvallen op de mat. Omdat achterin het opnieuw sterkte verdedigingsduo Aktas-Coomans niet in gevaar kwam, was MVV de sterkste ploeg in Tilburg. Na een klein half uur kon het bomvolle uitvak dan ook een terecht feestje vieren. Een mooie voorzet van Nabil El Basri liet Koen Kostons slim lopen waardoor Tuna Tasci zijn eerste MVV-treffer kon binnenlopen. Helaas kon MVV niet lang genieten van de voorsprong. Vijf minuten later mocht Jesse Bosch geheel vrijstaand tegen de verhoudingen in de gelijkmaker binnen schuiven.

Na rust gebeurde wat MVV ook tegen FC Dordrecht en Jong Ajax al gebeurde: de Sterrendragers raakten de regie volledig kwijt. Waar MVV voor rust makkelijk combineerde en bijna elk duel wist te winnen, grossierde de ploeg na rust in balverlies en was elk duel voor de Tricolores uit Tilburg. In de vijftigste minuut ontsnapte MVV aan een achterstand toen Thijs Oosting van vijf meter over schoot. Verberne besloot in te grijpen en bracht Dailon Livramento en Leroy Labylle voor Saul Penders en Lars Schenk. De wissels gaven MVV meteen weer wat kleur op de wangen. Na een fantastische actie van Tasci op de rechterflank kwam de bal van El Basri voor de voeten van Livramento. Die leek zijn invalbeurt meteen te bekronen maar wipte geheel vrijstaand voor het doel de bal naast het doel. Even later was het aan de andere kant wel raak. Freek Heerkens mocht een corner helemaal vrij inkoppen. MVV zette nog wel even aan na een driedubbele wissel maar wist geen echt gevaar meer te stichten in het Tilburgs strafschopgebied. De opluchting in Tilburg was voelbaar, de teleurstelling bij MVV was even logisch. Minimaal een punt bij Willem II - dat werkt met een budget van rond de 14 miljoen -  had immers absoluut tot de mogelijkheden behoort, zeker gezien de eerste helft. Het opnieuw grote verval in de tweede helft geeft echter vooral stof tot nadenken.

Willem II-MVV 2-1 (1–1), 29. Tuna Tasci 0-1, 34. Jesse Bosch 1-1, 69. Freek Heerkens 2-1. Geel MVV: Marko Kleinen, Tim Zeegers.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers, Özgür Aktas, Wout Coomans, Lars Schenk (65. Leroy Labylle), Saul Penders (65. Dailon Livramento), Marko Kleinen (77. Mart Remans), Ferre Slegers, Nabil El Basri (77. Bryant Nieling), Koen Kostons en Tuna Tasci (77. Keone Maho).