18:45

logo Willem II

Willem II

Willem II-MVV Maastricht: 2 - 0

Ondanks een 2-0 nederlaag tegen eredivisie-degradant Willem II kan MVV Maastricht toch terugkijken op een niet verkeerde wedstrijd dat soms meer van een waterballet weg had. Dat MVV sprongen vooruit maakt is helaas niet altijd in de uitslag af te lezen maar dat Willem II – met een budget van 12 miljoen euro - opgelucht adem haalde na afloop zegt alles over het verloop van de wedstrijd.

In de eerste helft had Willem II meer initiatief, zonder echt in de buurt van het MVV-doel te komen. De Maastrichtenaren hadden alles goed onder controle maar werden na vijftien minuten flink opgeschrikt door een vreselijke botsing tussen Leroy Labylle en Nicky Souren. Voor de tweede keer binnen korte tijd werd Souren met de brancard afgevoerd. In het ziekenhuis werd een gebroken kaak vastgesteld en moesten er enkele tanden terug geplaatst worden. MVV liet zich niet van de wijs brengen, sterker nog vlak na de hervatting had Koen Kostons de 1-0 moeten aantekenen. Oog in oog met de doelman schoof hij de bal langs de keeper maar helaas ook net langs de verkeerde kan van de paal. Een minuut later stapten twee MVV-verdedigers uit de eigen zone waardoor plots Kabangu helemaal alleen voor doelman Matthys verscheen. Hem lukte wel wat een minuut eerder Kostons helaas niet lukte: Kabangu plaatste de bal in de korte hoek: 1-0.

In de tweede helft was het alleen MVV dat het spel dicteerde. Willem II snakte geregeld naar adem en parkeerde de bus voor het eigen strafschopgebied. MVV had het moeilijk om het gaatje op het zware veld te vinden. Desondanks waren er enkele kleinere mogelijkheden via Sven Blummel, Marko Kleinen en Koen Kostons. Willem II had verder niks in de melk te brokkelen. De verdiende gelijkmaker leek er in de 92e minuut dan toch te komen. Dailon Livramento nam een voorzet direct op zijn schoen. Van dichtbij spatte zijn inzet echter op de lat uiteen. En net als in de eerste helft was het een minuut later aan de andere zijde wel raak. Joeri Schroijen profiteerde van de alles-of-niks periode van MVV en scoorde 2-0.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Leroy Labylle, Matteo Waem, Rein van Helden, Clint Essers (88e Rico Zeegers), Jarne Steuckers, Nicky Souren (15e Marko Kleinen), Orhan Dzepar, Sven Blummel (71e Dailon Livramento), Mart Remans (60e Rayan El Azrak) , Gele kaart: Orhan Dzepar. Toeschouwers 13.700.