VVV Venlo - MVV Maastricht : 3 - 0

VVV Venlo te sterk voor MVV Maastricht (3-0)

In Stadion de Koel was VVV Venlo zondag 25 januaru jl. te sterk voor een matig spelend MVV Maastricht. Nieuweling Nijholt was bij de Venlonaren de grote man met twee goals in zijn debuutwedstrijd. Promes maakte de 3-0.

De wedstrijd in Venlo begon hoopgevend voor de ploeg van Ron Elsen. Er waren enkele mogelijkheden om de score te openen. De beste was voor middenvelder Niels Vorthoren die een voorzet tegendraads binnen trachtte te koppen. Maënpaa was echter alert en anticipeerde goed op de kopbal. Daarna brak de tijd van nieuweling Nijholt aan bij VVV Venlo. Eerst werd hij goed vrijgespeeld op links en liep hij Dalian Maatsen eruit, om vervolgens het leer hard en droog achter Jo Coppens te knallen. Daarna krulde hij vanaf de 16 meter een bal met links in de hoek, Jo Coppens was kansloos: 2-0. MVV stelde daar heel weinig tegenover en moest met een schier onoverbrugbare achterstand de rust in.

Toen de Sterrendragers het veld weer betraden leek er even iets van een heilig vuur op te laaien bij de rood-witten. De plaagstoten werden door de verdediging van de Venlonaren echter goed opgevangen. Sterker nog, verdediger Promes kon een kwartier na de rust volledig vrij op avontuur met de bal aan de voet. Hij passeerde twee MVV-ers vooraleer hij de bal op doel schoot en Jo Coppens kansloos liet: 3-0. Spits Platje kreeg hierna nog twee keer een dot van een kans om de score nog hoger te laten uitvallen, maar beide keren werkte hij de bal net naast. Zo eindigde de Limburgse derby in een overwinning voor de Noord-Limburgse club.

MVV Maastricht mag zondag 1 februari a.s. op herhaling in de Zuid-Limburgse derby tegen Roda JC. Passie, strijd én vechtlust is het devies voor de equipe van Ron Elsen in deze derby der derby's. #VeerPakkeZe