02 oktober
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Eindhoven

FC Eindhoven

voetbal

Top Oss-MVV Maastricht: 0 - 1

Met de prima steun van een uitverkocht uitvak heeft MVV Maastricht het seizoen goed weten af te sluiten én een tweede opeenvolgende zege weten te behalen. MVV won in Oss met 1-0, door een vroege treffer van Mitchel Keulen.

Maurice Verberne glunderde na afloop van oor tot oor. Immers na het vertrek van Klaas Wels nam hij als interim-hoofdcoach de roer over. En hij kan terugkijken op een prima serie. Van de zes wedstrijden onder zijn leiding werd één keer verloren, twee keer gelijk gespeeld en drie maal gewonnen.

MVV kwam fanatiek uit de startblokken. Dit vertaalde zich direct op het scorebord. Een hoekschop van Sven Blummel belandde in minuut vijf bij Mitchel Keulen die al vaker dit seizoen het lef en de durfhad om het leer in één keer op zijn slof te nemen. En deze keer belandde het schot van de verdediger ook in de Brabantse touwen: 0-1. MVV bleef aandringen en leek in de 23e minuut de voorsprong uit te bouwen. Een hoekshop werd door Orhan Dzepar met zijn hoofd verlengd waarna de bal enkele centimeters naast het doel van Top Oss belandde. Een minuut later ontsnapte MVV. Het eerste vijandelijke gevaar van de avond via Mathieu werd door doelman Romain Matthys knap met de voeten gestopt. MVV bleef de bovenliggende partij en kreeg enkele kansjes. Maar ook Top Oss wist nog enkele kleinere mogelijkheden te creëren.

In de tweede helft een Top Oss dat het seizoen niet negatief wenste af te sluiten en nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Alleen…..MVV stond goed opgesteld en kwam de bal kansrijk richting het Maastrichtse doel dan stond Romain Matthys op z’n post. Omdat Oss gaandeweg steeds meer risico nam, kwamen er ook mogelijkheden voor MVV. Maar inzetten van Thomas van Bommel (78e) en Toshio Lake (82e) troffen geen doel. De Maastrichtse reddingen van de avond moesten toen nog komen. In de 86e minuut kon Tejan van dichtbij het leer binnenschieten, alleen Matthys bleef deze situatie vakkundig de baas. De Belgische doelman moest toen nog zijn beste redding uit zijn hoge hoed toveren. In blessuretijd hield hij zijn ploeg overeind met een formidabele safe, hij ranselde een Brabantse inzet van heel dichtbij, vakkundig uit het doel en stelde de drie punten voor MVV veilig.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers, Rico Zeegers, Matteo Waem, Mitchel Keulen, Marko Kleinen, Nicky Souren, Orhan Dzepar, Sven Blummel (72. Thomas van Bommel), Mitchy Ntelo (60. Roland Alberg) en Tosio Lake. 5. Mitchel Keulen 0-1. Gele kaarten: Tim Zeegers, Toshio Lake, Rico Zeegers, Matteo Waem.