18:45

logo Willem II

Willem II

Top Oss-MVV Maastricht: 2 - 2

Wie gelooft in geluksengeltjes, weet dat het engeltje van MVV Maastricht vrijdagavond in en tegen Oss een vrije avond had genomen. Met de 2-2 kregen de Maastrichtse Sterrendragers veel en veel te weinig.

Al na een minuut sloeg het noodlot aan Maastrichse zijde toe. Na een duel kwam Kürsad Sürmeli fout op de grond neer en moest het veld geblesseerd verlaten. Dianessy nam zijn plek in. MVV had de zaakjes goed op orde. Desondanks was het na 26 minuten spelen Oss dat via Remans op voorsprong kwam. MVV ging niet bij de pakken neerzitten en beloonde zich via Dianessy meer dan terecht met de gelijkmaker. De Maastrichtenaren gingen op zoek naar meer. Het duurde tot de 52e minuut voordat de 1-2 op het scorebord stond. Een fraaie actie van Gaston Salasiwa ging hieraan vooraf. Hij trok op de linkerflank naar binnen en haalde diagonaal vanaf ruim 20 meter uit. Genadeloos torpedeerde hij het leer in de kruising achter voormalig MVV-doelman Bo Geens. De tegenstander hapte naar adem, was rijp voor de genadestoot. Net als een paar dagen geleden toen Roda JC bij een 2-0 stand wachtte op de uiteindelijke 3-0 en dus de k.o. Maar ook nu liep het scenario anders dan verwacht. Scheidsrechter Dröge bepaalde de eindstand hoogstpersoonlijk op 2-2. Een totaal onschuldig moment van Koen Kostons meende hij te moeten beoordelen als strafschop. Rommens ging achter de bal staan om dit onverwachte maar meer dan genereuze presentje van de arbiter uit te pakken. Vanaf 11 meter tekende hij de gelijkmaker aan, ondanks het feit dat doelman Mike Havekotte nog een hand achter de bal kreeg. MVV had geen vrede met deze misser van de scheidsrechter en trok ook nu vol richting doel van TOP Oss. De goalie pakte nog enkele inzetten prima maar had in de 92e minuut geen antwoord op de inzet van Mickels. Alleen……het geluksengeltje van TOP Oss had geen vrije avond gepakt en maakte in blessuretijd flinke overuren. Immers: nu stond de paal de drie punten voor MVV, dat een puike wedstrijd speelde, in de weg.

Opstelling MVV: Mike Havekotte, Rico Zeegers, Brem Soumaoro, Luc Mares, Gaston Salasiwa, Kürsad Surmeli (2. Djibril Dianessy, 78. Matteo Waem), Marko Kleinen (63. Koen Kostons), Jerome Deom, Joy Lance Mickels, Sven Blummel, Arne Naudts. Gele kaart: Koen Kostons, Luc Mares. Toeschouwers: 0.