18:45

logo Willem II

Willem II

Telstar-MVV Maastricht: 2 - 1

Daar waar MVV de laatste wedstrijden moeite had om kansrijk te verschijnen voor het vijandige doel, lukte dat tegen Telstar keer op keer. Alleen bleek de Maastrichtse revolver geladen met losse flodders en liet men de Witte Leeuwen met de drie punten ontsnappen (2-1). Met dank aan een uitblinkende Telstar-doelman Ronald Koeman. Junior en de zoon van om wel te verstaan…..

MVV stond al snel op achterstand. Na zeven minuten werd er slordig uitverdedigd en kwam Glynor Plet vrij voor doelman Matthys te staan. De Telstar-aanvaller schoof de bal binnen: 1-0. MVV ging niet bij de pakken neerzitten en zocht de aanval. Na elf minuten stond plots Ntelo oog in oog met doelman Koeman maar de goalie bleef in dit geval wel de winnaar.

MVV bleef het betere van het spel hebben en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Na zestien minuten leek die dan toch op scorebord te komen maar in de kluts via Ntelo en Remans werd de bal wonderwel van de doellijn gewerkt. MVV bleef pech hebben. Want daar waar het niet lukte om met fris en fruitig spel de 1-1 aan te tekenen, was Telstar koelbloediger. In de 26e minuut kopte Aktas, die net de bal van zijn eigen doellijn had gewerkt, de 2-0 binnen. In het vervolg van het eerste hoofdstuk in deze wedstrijd bleef MVV aandringen en kansen creëren maar achtereenvolgens Ntelo, Remans en Blummel vonden het net niet. Dus werd er niet gepauzeerd met een 5-2 voorsprong maar met een 2-0 achterstand. Ook al omdat een doelpunt van Remans vlak voor rust wegens buitenspel werd afgekeurd.

De tweede helft begon met een debutant aan Maastrichtse zijde; Arian Kastrati verscheen voor het eerst met een ster op de borst in het veld. In ieder geval bleef MVV flink druk zetten op de Telstar-spelers. MVV trok meer en meer naar voren en zelfs Matteo Waem was geregeld van voren te vinden. Natuurlijk loerde Telstar op de counter en kon gevaarlijk worden. Maar dankzij goed ingrijpen van Matthys werden meer tegentreffers voorkomen. MVV bleef vechten, wilde het onderste uit de kan halen en speelde daardoor op het scherp van de snede. Dat blijkt ook wel uit het aantal gele kaarten dat de scheidsrechter aan MVV deze avond meende te moeten geven: 5 stuks maar liefst.

De kansen vielen als rijpe appelen van de boom maar het leer wenste maar niet in het Telstar-doel te willen ploffen. Zo was er in de 72e minuut een goede kans voor Alberg, hij kon vrij inkoppen maar te zacht. Vijf minuten later een van richting veranderd schot van Remans maar ook nu weer bleef Koeman wonderwel winnaar.  En dat veranderde in de slotminuten niet. Steeds weer strandde MVV op de keeper. Pas in de 91e minuut lukte het Clint Essers om het net te vinden. Hij kopte de meer dan verdiende Maastrichtse treffer binnen (2-1). Maar daar bleef het dan ook bij waardoor de Sterrendragers met een kater richting het zuiden konden afreizen. Ook al omdat Clint Essers en Rico Zeegers geschorst zijn tegen FC Volendam (5e gele kaart).

Opstelling MVV: Romain Matthys, Rico Zeegers, Clint Essers, Matteo Waem, Mitchel Keulen (46. Allan Delferierre), Nicky Souren, Orhan Dzepar, Thomas van Bommel (46. Arian Kastrati), Sven Blummel (66. Ronald Alberg), Mitchy Ntelo (74. Adam Mami), Mart Remans. Gele kaart: Adam Mami, Orhan Dzepar, Clint Essers, Rico Zeegers, Allan Delferierre.