18:45

logo Willem II

Willem II

Telstar-MVV: 5 - 3

MVV Maastricht heeft zichzelf geen goede dienst bewezen in Velsen door van Telstar met 5-3 te verliezen. Niet alleen had MVV bij winst derde gestaan maar had Telstar als concurrent voor een play off-plek op een flinke achterstand kunnen zetten.

Er is huiswerk voor Maurice Verberne en zijn mannen. Want vijf doelpunten incasseren tegen een tegenstander die normaliter er 500 minuten over doet om vijf keer het net te vinden verdient natuurlijk niet de schoonheidsprijs.

MVV leek in Velsen wel een totale offday te hebben. Het was vooral aan doelman Romain Matthys te danken dat de score deze avond niet nog veel hoger uitviel. Vooral de eerste helft werd Telstar maar weinig in de weg gelegd. Keer op keer werden openingen in de Maastrichtse defensie gevonden. Al na 14 minuten had de stand al op 3-0 kunnen staan. Het eerste doelpunt viel echter in minuut 20. Lang liet MVV Telstar niet profiteren want nu leek men wakker en vijf minuten later was het Jarne Steuckers, die een assist van Koen Kostons – zo ongeveer de enige veldspeler die een voldoende verdiende – op waarde wist in te schatten: 1-1. MVV bleek echter opnieuw niet bij de les en voordat er thee kon worden gedronken, bleken er drie mandjes op het scorebord aan Telstar-zijde te hangen. Direct na rust liep MVV achter de feiten aan (4-1) en leek het duel verloren. Echter nu rechtte men de rug en ging op zoek naar eigen succes. Dat kwam er ook door Koen Kostons (4-2) en in de 59e minuut door Rein van Helden.  Vier minuten later had Kostons zelfs de kans op 4-4 maar van dichtbij tikte hij de bal tegen de Telstar-goalie op. Terwijl de Maastrichtenaren op zoek gingen naar de gelijkmaker was het opnieuw Telstar dat in deze wedstrijd wel het net wist te vinden en de beslissende 5-3 liet aantekenen.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Clint Essers, Matteo Waem, Rein van Helden, Leroy Labylle, Nicky Souren, Orhan Dzepar, Jarne Steuckers (79. Marko Kleinen), Sven Blummel (79. Jimmy Vijgen), Koen Kostons, Ruben van Bommel. Geel: Rein van Helden