01 december
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Jong AZ

voetbal

SC Cambuur - MVV Maastricht: 4 - 1

De beker is de kortste weg naar Europees voetbal, maar Cambuur sneed die weg voor MVV gisteren hard af: 4-1.

Natuurlijk is de kans minder dan klein dat MVV de beker wint, maar zelfs een tweede ronde bereiken is de laatste jaren een opgave voor MVV. In de laatste acht seizoenen ging MVV er liefst zes keer in de eerste ronde uit. Dat gebeurde ook gisteren in een stormachtig Leeuwarden waar Cambuur met 4-1 te sterk bleek. Een uitslag waar het na 20 minuten in de verste verte niet op leek. MVV begon prima in de wedstrijd en kwam na een magistrale aanval via Buifrahi, Kostons en Remans op 0-1 waarbij eerstgenoemde eindelijk flitsen van zijn klasse liet zien.

Maar zoals wel vaker wist MVV de voorsprong niet lang vast te houden. Balk kreeg te veel tijd en zette Sylla vrij voor invaller-doelman Lambrix. En ook niet voor de eerste keer dit seizoen was het een paar minuten later opnieuw raak. Een gemakkelijk gegeven strafschop werd door Milan Smit omgezet. Toen Brey met een fantastisch 'Sonntagsschuss' de lange hoek vond en Uldrikis een corner binnen frommelde was de wedstrijd wel gespeeld. Op een poeier van Kostons op de paal na, gebeurde er in de tweede helft weinig noemenswaardigs waardoor MVV en het plukje trouwe uitsupporters aan een lange en pijnlijke 323 kilometer lange terugreis konden beginnen.

Cambuur Leeuwarden-MVV 4-1 (4-1), 20. Rayan Buifrahi 0-1, 24. Sekou Sylla 1-1, 28. Milan Smit 2-1, 40. Michael Breij 3-1, 43. Roberts Uldrikis 4-1.Opstelling MVV: Thijs Lambrix, Tim Zeegers, Özgür Aktas, Wout Coomans (46. Bryant Nieling, Bryan Smeets (78. Saul Penders), Marko Kleinen (66. Dailon Livramento), Nicky Souren, Mart Remans (78. Ferre Slegers), Koen Kostons en Rayan Buifrahi (46. Tuna Tasci)