SC Cambuur - MVV Maastricht: 4 - 0

MVV begint Vastelaovend met kater na 4-0 verlies in Leeuwarden

Met een kater de Vastelaovend beginnen. Géén aanrader. Het is wel wat MVV Maastricht overkomt, nadat de ploeg hard onderuit ging in Leeuwarden. In het hoge Noorden legde sc Cambuur de Maastrichtenaren over de knie. De 4-0 nederlaag betekende de grootste van het seizoen.

MVV Maastricht had de gehele wedstrijd weinig in te brengen. Het enige vuurwerk dat rood(-wit) gekleurd was, kwam voorafgaand aan de wedstrijd van Friese zijde middels een vuurwerkshow. De kansen in de wedstrijd waren bijna allemaal voor de thuisclub, die overigens pas na een half uur het net achter doelman Bo Geens lieten bollen. Het was Van de Streek die vanaf 11 meter aanlegde: 1-0. MVV Maastricht leek vanaf dat punt het geloof te verliezen in een goed resultaat. Helemaal toen Monteiro zeven minuten later vanuit de kluts de 2-0 aantekende. 

Na rust was er geen houden aan. De eerste kans voor sc Cambuur werd nog wel geneutraliseerd door Bo Geens, maar Barto wist er binnen tien minuten 3-0 van te maken. De wissels die trainer Ron Elsen in petto had (Houben voor Pedro en Loshaj voor Shermaine) konden geen ommekeer brengen in het spelbeeld. sc Cambuur bleef aandringen en prikte ook de 4-0 binnen. Invaller Lilipaly omspeelde Bo Geens een kwartier voor tijd en schoof binnen. De thuisploeg zorgde er zo voor, dat de Sterrendragers nog vóór aanvang van de Vastelaovend met een kater zitten.

Door het verlies ziet MVV directe concurrent voor de Play-Offs sc Cambuur tot op één punt naderen. Volgende week vrijdag 3 maart treft MVV Maastricht wederom een directe concurrent in de strijd om de Play-Offs: Almere City FC komt dan op bezoek in De Geusselt (20.00 uur).