20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

PEC Zwolle-MVV Maastricht: 4 - 0

Vooraf had MVV zich kansen toegedicht in de tweede bekerronde tegen PEC Zwolle. Immers, rode lantaarndrager Zwolle kreeg afgelopen weekeinde een enorme dreun door de nederlaag tegen Fortuna Sittard. Tegen de 4-0 nederlaag in Zwolle is helemaal  niets in te brengen.

Natuurlijk zijn de spelersbudgetten van Zwolle en MVV niet vergelijkbaar: immers heeft PEC met 13,5 miljoen euro een elfde begroting van de eredivisie, MVV heeft 800.000 euro beschikbaar voor de hele selectie.  Maar toch…in de beker gebeuren soms bijzondere dingen.

Echter niet op dinsdag 14 december in een akelig leeg stadion van Zwolle. Al vanaf het eerste fluitsignaal trok PEC Zwolle ten strijde. MVV had moeite om de eredivisionist bij te houden. Het was gedurende 90 minuten eenrichtingsverkeer. Het leek wel of PEC Zwolle met 14 spelers op het veld stond. Doelman Romain Matthys was de beste speler op het veld met vele mooie en goede reddingen. Maar ook hij kon niet voorkomen dat bij rust 2-0 op het scorebord stond. Een resultaat dat al binnen 20 minuten werd bereikt. En dan twee keer uit een hoekschop! In de 14e minuut tekende Siemen Voet voor de 1-0. Het tweede doelpunt viel dus ook uit een hoekschop waarbij Rico Zeegers door zijn tegenstander duidelijk onreglementair werd aangepakt. Scheidsrechter Blank verzuimde echter te fluiten.

Ook in de tweede helft eenzelfde beeld. MVV met de rug tegen de muur tegen een PEC dat de beste wedstrijd van het seizoen op de mat legde. In de 63e minuut kapte Adzic, Tim Zeegers uit en rondde hij met een harde knal af: 3-0. PEC bleef honger naar het doel hebben en werd in de 70e minuut opnieuw beloond. Een voorzet vanaf rechts werd simpel door Lagsir ingetikt (4-0). De eerste echte Maastrichtse kans kwam er pas in minuut 76. Blummel leek de bal over de altijd onzekere doelman Lamprou - die niet door MVV getest werd - te schieten. De kleine keeper wist de bal echter ternauwernood op de lijn te redden. Vier minuten later werd Mart Remans gelanceerd, hij ging alleen op de doelman af. Hij omspeelde hem maar verspeelde vervolgens zelf de bal. In de 83e minuut mocht Sven Blummel op de punt van het strafschopgebied een vrije schop nemen. Hij krulde de bal echter in het zijnet.

Na in de eerste ronde met 4-1 te hebben gewonnen van De Graafschap, won PEC Zwolle nu dus opnieuw met een vierklapper.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Rico Zeegers (46. Tim Zeegers), Allan Delferierre, Matteo Waem, Leroy Labylle (46. Mitchel Keulen), Nicky Souren (68 Thomas van Bommel), Roland Alberg (Marciano Aziz), Orhan Dzepar, Sven Blummel, Mitchy Ntelo (78. Kai Bösing) en Mart Remans. Toeschouwers: 0.  Scheidsrechter: Blank. Gele kaart; Aziz.