20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

NAC Breda-MVV Maastricht: 4 - 1

MVV Maastricht heeft in Breda tegen NAC voor 17.000 toeschouwers een vrij kansloze nederlaag geleden. En opnieuw moesten daarbij veel tegentreffers worden geïncasseerd: 4-1. Zo was er een ‘valse’ hattrick voor Garbett Omarsson. De IJslandse aanvaller had acht wedstrijden moeten wachten op z’n eerste doelpunt. Dit beviel hem blijkbaar zo goed dat hij er tegen MVV direct drie maakte.

NAC begon overrompelend aan het duel, MVV had het eerste half uur weinig in te brengen waarbij de MVV-achterhoede meer op een overrijpe gatenkaas leek. Niet verwonderlijk dan ook dat na 21 minuten Omarsson het eerste doelpunt van de avond in het MVV-doel prikte. Na een half uur leek MVV een beetje grip op de wedstrijd krijgen. En wat heet. Na een snelle aanval bediende Jarne Steuckers, Thomas van Bommel op maat. Hij krulde vanaf 18 meter de bal prachtig in de kruising. Het meest cruciale moment volgde even later. Een counter van MVV leverde een 3 tegen 1 situatie op voor de Maastrichtenaren. Sven Blummel zette strak voor op Koen Kostons maar die raakte de paal. Twee minuten later was het aan de overzijde wel raak (2-1) terwijl scheidsrechter Van der Eijk gelijk met het rustsignaal zijn negatieve stempel op het duel drukte door twee overtredingen niet te zien. Bij een voorzet duwde Omarsson zijn tegenstander Tim Zeegers in het strafschopgebied opzichtig tegen de grond, vervolgens sprong de bal tegen zijn elleboog waardoor het leer precies voor de voeten van de spits belandde. Het was voor de IJslander vervolgens een koud kunstje om Matthys te verslaan.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. MVV drong wel aan maar kon geen echte vuist maken terwijl ook NAC niet meer echt aandrong. Met de 4-1 vlak voor tijd door Omarsson was NAC niet alleen drie punten rijker maar ook een bal armer. De wedstrijdbal schittert nu bij de IJslander op de schoorsteenmantel.

Opstelling MVV Maastricht: Romain Matthys, Tim Zeegers (45. Clint Essers), Rico Zeegers (84. Nabil El Basri), Matteo Waem, Leroy Labylle, Sven Blummel (66. Rayan El Azrak), Nicky Souren, Jarne Steuckers, Orhan Dzepar, Ruben van Bommel, Koen Kostons (66. Dailon Livramento).