20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

MVV-Roda JC: 1 - 1

Een gigantische sfeer in De Geusselt, 6.234 toeschouwers, optredens, vuurwerk, vele Maastrichtse kansen weinig echte mogelijkheden voor Roda JC en toch in de slotminuut de gelijkmaker moeten incasseren. Het was zuur voor MVV Maastricht dat al na vijf minuten op voorsprong kwam. Desondanks was het genieten in De Geusselt.

MVV begon furieus. En in minuut vijf konden de armen dus al in de lucht. Koen Kostons bediende Jarne Steuckers die de bal perfect controleerde en vervolgens goed in het doel schoof. Op het bloedhete veld hielden beide partijen elkaar goed in de greep. Roda JC kreeg twee kleine kansen en ook MVV was enkele malen sterk voor het vijandelijke doel. Op slag van rust leek de 2-0 te vallen. Steuckers ging de diepte in en leek Koen Kostons op maat te bedienen om de bal bij de tweede paal in te schieten. Helaas voor MVV zat er nog op het laatste moment nog een Roda-teen tussen.

In de tweede helft had Roda JC nog meer greep op de tegenstander. Roda-coach Streppel wisselde bijna de helft van zijn team en zette al snel vol op de aanval. Hierdoor kreeg MVV meer ruimte en enkele niet te missen kansen. Zo kon Dzepar in de 57e minuut goed inkoppen maar de bal verdween een centimeter aan de verkeerde kant van de paal. Ook Kostons en Blummel kregen nog goede kansen, ook echter zonder succes. In de 65e minuut leek het er toch van te komen. Blummel speelde zichzelf goed vrij in het strafschopgebied en kon vlak voor het doel ongehinderd uithalen. De bal sprong echter net weg waardoor het schot te zacht was en de Roda-goalie de bal wist te pareren. MVV bleef vechten voor iedere bal en gaf geen duimbreed toe. In minuut 89 werd de druk van Roda JC dan toch te veel. De eerste kans van de tweede helft verzilverden de gasten uit Kerkrade waardoor de 1-1 eindstand op het bord verscheen.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers (84. Rein van Helden), Matteo Waem, Rico Zeegers, Leroy Labylle (6. Lars Schenk ivm blessure Labylle), Orhan Dzepar, Nicky Souren (79. Marko Kleinen), Jarne Steuckers, Mart Remans, Sven Blummel (79. Ruben van Bommel), Koen Kostons. Toeschouwers: 6.234. Scheidsrechter: Higler. Gele kaart: Lars Schenk en Koen Kostons.