18:45

logo Willem II

Willem II

MVV-NAC Breda: 3 - 1

MVV heeft maandagavond een van de kampioenskandidaten met een 3-1 nederlaag terug naar Breda gestuurd. In een aantrekkelijke pot voetbal begon een tot de laatste snik hard werkend MVV sterk aan het duel.

Al binnen elf minuten stonden de Sterrendragers op een verdiende 2-0 voorsprong. Bij het eerste doelpunt ging er een mooie actie van Jarne Steuckers en Sven Blummel aan vooraf. Koen Kostons maakte het fraai met een lobje af. Ook bij het tweede doelpunt was er een hoofdrol voor de Maastrichtse spits. In de elfde minuut draaide Kostons weg van zijn tegenstander, die hem vervolgens pootje lichtte. De strafschop werd goed door Mart Remans in de nieuwe netten geschoten. In de slotfase van de eerste helft was het vooral NAC dat enkele malen dicht bij een doelpunt was. Alleen hadden de Brabanders het vizier niet scherp staan.

Aan het begin van de tweede helft opnieuw een furieus MVV. Ook nu hadden de Maastrichtenaren enkele uitgelezen kansen. Remans, Steuckers en Zeegers slaagden niet in hun missie de derde treffer aan te tekenen. Maar invaller Ruben van Bommel stond nog maar koud in het veld en hij tekende op fraaie wijze zijn eerste officiële doelpunt van MVV aan. In de 70e minuut was het Jort van de Sande die namens NAC scoorde. MVV leek nu vermoeid maar met de laatste krachten in de tropische snelkookpan van De Geusselt hielden de mannen van trainer Maurice Verberne stand. Mede ook te danken aan enkele goede reddingen van doelman Romain Matthys.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Matteo Waem, Rico Zeegers, Tim Zeegers, Leroy Labylle, Jarne Steuckers (63. Ruben van Bommel), Orhan Dzepar, Nicky Souren (88. Marko Kleinen), Sven Blummel, Koen Kostons (78.Nabil El Basri), Mart Remans,. Toeschouwers: 4.000.