23 juli
19:00
Geuldal

Geuldal

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

voetbal

MVV Maastricht-WIllem II: 1 - 1

Een punt tegen de koploper, dat voelt als een zure nederlaag. Het was de realiteit na een intens voetbalgevecht tussen MVV en Willem II: 1-1.

Schuldbewust stond hij voor de camera van ESPN, Dailon Livramento. Hij had drie keer moeten scoren, zei de spits. En daarmee sloeg hij de spijker op de kop. Drie keer verscheen hij in zeer kansrijke positie voor Willem II-doelman Smits, maar even zo vaak miste Livramento. En dat terwijl hij in de 11e minuut al had lieten zien hoe het moest. In een zeer sfeervolle en gevulde (7.803 toeschouwers) Geusselt counterde MVV razendsnel en kwam de bal via de opnieuw uitblinkende Nicky Souren voor de voeten van Livramento. Koel vond hij de hoek. MVV op voorsprong tegen de koploper, en het was zeker niet onverdiend. MVV streed vanaf de eerste seconde  voor elke centimeter, met de zeer ijverige Nabil El Basri voorop. Daarbij legden de rood-witten ook nog prima voetbal op de mat, waardoor de Tilburgse titelfavoriet weinig te vertellen had. Sterke nog: MVV had met 2-0 de kleedkamers in moeten gaan. Livramento zette de Tilburgse defensie te kijk. Na een goed balletje van de goed spelende Rayan Buifrahi kapte hij zijn man uit en verscheen vrij voor doelman Smits, maar zijn poging miste helaas doel.

Na rust eenzelfde spelbeeld. MVV bleef knokken en goed voetballen, al had Willem II wel iets meer de bal dan in de eerste helft. Invaller Bokila testte Matthys, maar de beste kansen waren voor MVV. Na ongeveer een uur liet opnieuw Livramento de Willem II-verdediging zijn hielen zijn maar tot ontzetting van de Geusselt (en van hemzelf) schoof hij naast. Willem II begon zo’n 20 minuten voor tijd iets meer aan te dringen, maar Matthys redde op pogingen van Hilterman en Bosch. MVV leek de verdiende zege over de streep te trekken, maar de enige onoplettendheid in de defensie werd de Sterrendragers toch nog fataal: Hilterman mocht geheel vrijstaand binnenkoppen nadat een Tilburgse buitenspeler ook al te gemakkelijk had mogen voorzetten. MVV gaf niet op en invaller Camil Mmaee had alsnog de winnende op de schoen. 15 Seconden voor het eindsignaal stond hij vrij voor doelman Smits en haalde hij hard uit. Met een bijna onmogelijke redding sloeg de keeper de bal uit het hoekje. Een uitslag waar MVV vooraf wellicht voor had getekend maar die nu een geweldig voetbalgevecht vooral voelde als een nederlaag. De vechtlust en het spel MVV én de fantastische sfeer in de Geusselt waren echter pure winst. MVV Maastricht leeft!

MVV-Willem II 1-1 (1-0), 12. Dailon Livramento 1-0, 90+3 Jeredy Hilterman 1-1. Toeschouwers: 7.803.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Andrea Librici, Ozgür Aktas, Bryant Nieling, Lars Schenk, Nicky Souren, Nabil El Basri, Marko Kleinen, Ferre Slegers, Dailon Livramento (89. Camil Mmaee), Rayan Buifrahi (69. Bryan Smeets).