MVV Maastricht - VVV-Venlo: 1 - 3

MVV verliest van VVV door 5 minuten van onachtzaamheid (1-3)

Vijf minuten van onachtzaamheid na rust zorgden voor de basis van de 1-3 nederlaag die MVV Maastricht vrijdag 8 april jl. leed tegen provinciegenoot VVV Venlo. Seuntjens, topscorer van VVV én de Jupiler League, maakte in de betreffende vijf minuten zijn 25 én 26e van het seizoen en zette de Play-Off aspiraties van de thuisploeg daarmee tijdelijk in de koelkast.

De Limburgse kraker was in de eerste helft niet doordrenkt van oogstrelend voetbal, maar er werd wel strijd geleverd door beide teams. Dat leidde overigens ook niet tot veel kansen. Enkel VVV Venlo kreeg twee opgelegde kansen. Beide keren was het Hunte die, door knullig balverlies op het middenveld bij MVV, vrij voor keeper Jo Coppens opdook. De eerste keer schoot de rappe aanvaller naast, de tweede keer redde Jo Coppens prima. MVV zette daar enkel een kopkans van Jordy Croux tegenover. De snelle vleugelaanvaller werd daarbij echter gehinderd door Thomas Verheydt, die ook uit was op kopsucces. Zo bleef de stand bij rust derhalve op 0-0 steken.

Na rust waren er die vermaledijde vijf minuten. Eerst ontsnapte Opoku over rechts en bereikte hij met een strakke voorzet Seuntjens bij de eerste paal. Die drukte af voor zijn 25e goal van het seizoen: 0-1. Even later mocht Seuntjens, na een ongelukkige terugkopbal van Daryl Werker, alleen op Jo Coppens af. Hij deed het beter als zijn collega Hunte: 0-2. MVV was plotsklaps wakker en zette de aanval in. Met Emrullah Güvenç voor Santiago Palacios en Luca Polizzi voor Shermaine Martina werd het dreigender. Thomas Verheydt kopte een panklare bal via de grond over het VVV-doel. Emrullah Güvenç kreeg enkele goede schietkansen, maar wist keeper Deckers niet in verlegenheid te brengen. Jordy Croux deed dat in de 67e minuut wel. Vanaf rechts trok hij naar binnen en zijn krul met links was Deckers te machtig. Heel Stadion de Geusselt ging er eens goed voor zitten. De 2-2 hing in de lucht. Toch was het in de 84e minuut Van Crooij die vanaf eigen helft met een demarrage en een geplaatste bal de 1-3 op het scorebord bracht. Emrullah Güvenç dacht in de laatste minuut nog iets aan de stand te doen, maar zijn goal werd door de verder zeer warrig leidende scheidsrechter Van de Graaf afgekeurd vanwege buitenspel.

Door het verlies is de 4e periodetitel voor MVV Maastricht inmiddels buiten bereik. Almere City FC heeft, door een overwinning bij FC Oss, het recht vergaard om aan Play-Offs deel te nemen op basis van de 4e periode. 

Voor MVV geldt derhalve enkel nog plaatsing voor de Play-Offs via de stand op de algemene ranglijst. Nog steeds hebben de Sterrendragers de beste papieren in handen, maar dan zal maandag 11 april a.s. in Sittard wel een goed resultaat behaald moeten worden tijdens dé derby. 

Fotoverslag