01 december
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Jong AZ

MVV Maastricht-VVV Venlo: 0 - 1

Een totaal onnodige nederlaag. Dat was de conclusie na afloop van MVV-VVV. Dat de Noord-Limburgers inmiddels een Angstgegner zijn, moge duidelijk. Voor de negende keer op rij werd er niet gewonnen van VVV. 

Ook deze keer keek MVV snel tegen een achterstand aan. MVV was slordig en verloor onnodig vaak de bal waardoor Martijn Berden ook al na 14 minuten de bal al kon binnen tikken. Een minuut later leek MVV op gelijke hoogte te komen. Een harde voorzet kwam bij de inglijdende Jarne Steuckers terecht maar hij kwam net 2 centimeter tekort waardoor het leer net naast het lege doel hobbelde. MVV liet zich te snel de kaas van de boterham eten maar VVV kwam desondanks in deze fase niet meer tot grote kansen. MVV echter wel via de sterk spelende Steuckers. Hij had nog twee knappe schoten in petto die ternauwernood door doelman Van der Gouw gered werden. Opmerkelijk in de eerste helft was ook dat de scheidsrechter MVV geen strafschop toekende nadat Ruben van Bommel opzichtig in het strafschopgebied tegen de grond werd geduwd. "In mijn ogen een duidelijke  penalty. Mijn tegenstander duwde mij heel opzichtig met twee handen in de rug zo tegen de grond opl", zei een teleurgestelde Ruben van Bommel na afloop.

In het tweede bedrijf was MVV beduidend minder slordig en nam het initiatief op het veld ook over. Ruben van Bommel was dichtbij een doelpunt maar zijn inzet trof geen doel. Even later een prachtige combinatie die plots Orhan Dzepar oog - in - oog bracht met de VVV-goalie. Dzepar haalde hard uit maar ook nu trof MVV - dat nu duidelijk de betere ploeg was - geen doel. In de slotfase speelde MVV alles-of-niets. Dat zorgde voor grote openingen in de MVV-defensie met nog een grote kans voor Venema, zijn schot knalde op de paal uiteen. MVV was nog enkele keren dicht in de buurt van het VVV-doel maar moest desondanks een onterechte nederlaag slikken. 

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers (84. Clint Essers), Matteo Waem, Rein van Helden, Leroy Labylle, Marko Kleinen, Jarne Steuckers, Orhan Dzepar, Ruben van Bommel (74. Mart Remans), Sven Blummel (Dailon Livramento), Koen Kostons. Gele kaart: Marko Kleinen en Rein van Helden. Toeschouwers .6.456.