30 oktober
18:45
logo Helmond Sport

Helmond Sport

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

voetbal

MVV Maastricht - TOP Oss: 3 - 0

Wat was er gebeurd als Darije Kalezic had gedaan wat door zijn hoofd spookte? De oefenmeester wilde Joeri Schroijen wisselen, zo vertelde hij na de wedstrijd tegen TOP Oss (3-0). We zullen het gelukkig nooit weten, want Schroijen bleef staan, en prikte de 1-0 en 2-0 binnen. Joy-Lance Mickels zorgde voor de kers op de taart met zijn eerste seizoenstreffer.

MVV-TOP Oss was een typische Schroijen-wedstrijd. Lange tijd was de Weertenaar onzichtbaar en telde hij meer mislukte dan goede acties. Illustratief was een lange rush in de tweede helft langs de rechterkant, waarbij het de ervaren MVV'er niet lukte de bal voor zijn sterke linker te krijgen. De actie verzandde, en Schroijen liep hoofdschuddend en mokkend terug. Het zal ongetwijfeld  ergens rond dat moment zijn geweest dat Darije Kalezic dacht aan een wissel van de linkspoot. Joy-Lance Mickels en Timo Stavitski liepen al warm, en van een wissel van MVV's nummer 11 had waarschijnlijk niemand in de Geusselt opgekeken. Maar Joeri Schroijen blijft altijd Joeri Schroijen.

Hoe matig hij ook in de wedstrijd zit, hij heeft altijd wel dat ene moment van klasse, van brille. Ook tegen TOP Oss dus. Net op het moment dat stadionspeakee Raymond Boileau de fans vroeg te applaudisseren, sloeg Schroijen toe. Alsof hij en zijn ploegmakkers toch snakten naar enige steun vanaf de tribune. Schroijen passeerde vanaf rechts twee Osse verdedigers en krulde de bal vervolgens fenomenaal langs ex-MVV'er Bo Geens. Een doelpunt dat binnenkomt in zijn persoonlijke top vijf, vertelde Schroijen na afloop voor MVV-tv. Een doelpunt bovendien, dat eigenlijk niet bij de wedstrijd paste. MVV en TOP Oss maakten er, zeker in de eerste helft, vooral een rommelig schouwspel van, waarbij de kletsnatte grasmat, de wind en de warrig fluitende leidsman Hensgens ook niet meehielpen. MVV werd enkel gevaarlijk via de bedrijvige Oussama Zamouri, die eerst een scherpe voorzet net niet aangeraakt zag worden, en daarna de vingertoppen van Geens een wereldgoal zag voorkomen.

TOP Oss stelde daar hoegenaamd niets tegenover. MVV, dat in Jérôme Déom opnieuw zijn uitblinker kende, bleef redelijk eenvoudig overeind, en loerde geduldig op de mogelijkheden. Het was uiteindelijk Schroijen die de ban brak, en dat net op een moment dat TOP Oss iets meer aanzette. Waar MVV tegen FC Den Bosch zichzelf niet beloonde toen de ploeg het betere van het spel had, waren de manschappen van Kalezic tegen Oss juist uiterst effectief. Na zijn wonderkrul maakte Schroijen ook de 2-0 door een slechte aanname om te zetten in een knappe 'chip' langs Geens. Mickels zorgde voor het slotakkoord met een echte spitsengoal.

Het bracht MVV vrijdagavond met zeven punten even op een zevende plek. Maar toch was er ruimte voor euforie in de Geusselt. Vanwege de eerste thuiszege, maar ook vanwege een competitiestart waar MVV best tevreden over mag zijn. Met dank aan Joeri de Onberekenbare. 

Opstelling MVV: Lathouwers; Martina (64. Zeegers), Mares, Heerings (46. Waem), Salasiwa; Van Acker, Déom (87. Kleinen), Kostons; Zamouri (64. Stavitski), Duin (64. Mickels) en Schroijen