18:45

logo Willem II

Willem II

MVV Maastricht-Telstar: 6 - 1

MVV bouwt de huidige mooie reeks verder uit en stoomt op de ranglijst verder op. Na de eclatante 6-1 zege in eigen Geusselt-stadion op Telstar, staat de ploeg van Maurice Verberne zelfs eerste halverwege de derde periode. Misschien nog mooier is de opmars op de ranglijst. Inmiddels staat MVV op een gedeelde achtste plek.

BIj het vertrek van spits Koen Kostons vreesde iedereen dat de doelpuntenproductie bij MVV zou stokken. Niks is echter minder waar. Sinds de topscorer van MVV vertrokken is, vonden de Maastrichtenaren in vier duels liefst 14 keer het net, oftewel 3,5 doelpunten per duel. Ook Bryan Smeets vindt steeds meer zijn vorm en is in de laatste wedstrijden zelfs niet alleen een van de beste spelers bij MVV maar ook volgens statistische cijfers in de Keuken Kampioen Divisie. Ook tegen Telstar was Smeets weer opvallend dominant en niet alleen omdat hij twee keer zelf wist te scoren. Maar ook Nicky Souren - nog niet helemaal hersteld van de griep - en Marko Kleinen speelden een prima partij. Immers hadden ze ook zij volledige grip op het middenveld en strooiden met goede passes.

Het scorebord gaf net 53 gespeelde secondes aan, toen de bal al voor de eerste maal in het netje van de Telstar-goalie lag. MVV greep Telstar direct verder bij de keel en voordat de Velsenaren naar adem konden happen werkte Ozgur Aktas met een snoekduik de bal voor de tweede maal in het vijandige doel. Na dit doelpunt werd MVV gemakzuchtiger en gunde Telstar vaker de bal. De Witte Leeuwen bleken echter hun tanden thuis te hebben gelaten want op geen enkel moment wisten ze raad met het leer. Dailon Livramento - hij scoorde 6 keer uit de laatste 7 wedstrijden - speelde een ongelukkige wedstrijd. Hij had in z'n eentje de score bij rust al tot minimaal 5-0 kunnen opvoeren maar faalde enkele keren oog-in-oog met de doelman. Vlak voor rust was het Mart Remans die de stand wel verder wist uit te bouwen en MVV op een meer dan verdiende 3-0 voorsprong bracht.

Na de thee was het weer MVV dat dominant bleef maar ook af en toe slordig aan de bal. Ondanks dat Telstar in 90 minuten niet één uitgespeelde kans wist te noteren, scoorde de ploeg toch in de 76e minuut. Uit het niets vuurde El Kachati op doel en prompt verdween de bal in het Maastrichtse doel 3-1. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Doelman Ronald Koeman junior van Telstar luidde zelf een nog negatiever einde van een verschrikkelijke verlopen avond voor hem in. Immers werd hij niet alleen bij ieder  balcontact uitgefloten - het publiek was nog niet vergeten hoe hij bij de laatste ontmoeting tussen beide clubs hij Koen Kostons torpedeerde - tot overmaat van ramp voor Koeman maakte de keeper ook nog een eigen doelpunt: 4-1. In de slotfase was het Bryan Smeets zelf die de DJ van dienst nog meer werk bezorgde. In de 84e en 88e (strafschop) minuut zorgde Smeets er voor dat de geluidsinstallatie nog twee keer op het hoogste volume gezet kon worden voor de 5-1 en 6-1.

De hoogtepunten van deze wedstrijd nog eens terugkijken? Klik dan HIER

Volgende thuiswedstrijd MVV Maastricht: MVV-Jong PSV, MAANDAG 19 februari, aanvang 20.00 uur.

Opstelling MVV Maastricht: Romain Matthys, Tim Zeegers (88. Andréa Librici), Wout Coomans, Ozgur Aktas, Leroy Labylle, Marko Kleinen (88. Saul Penders), Nicky Souren (83. Nabil El Basri), Bryan Smeets, Mart Remans (83. Rayan Buifrahi), Dailon Livramento (75. Camil Mmaee), Ferre Slegers. Toeschouwers 5.043. Scheidsrechter: Ruperti. Gele kaarten: Wout Coomans en Mart Remans.