MVV Maastricht - Telstar: 3 - 0

Overtuigende overwinnig op Telstar: 3-0

MVV boekte vrijdag 3 april jl. een thuisoverwinnig tegen Telstar. De uitslag (3-0) kon zelf nog groter worden, maar is voor MVV toch de grootste thuisoverwinning dit seizoen. Davy Brouwers kroonde zicht tot Man of the Match met twee doelpunten en is zo topscorer van MVV met 13 doelpunten.

MVV begon goed aan de wedstrijd en Davy Brouwers dacht na tien minuten al de openingstreffer te maken, maar de lijnrechter vlagde hem af voor buitenspel. Het bleek enkel om uitstel te gaan, want zeven minuten later scoorde Davy Brouwers dan toch. Leroy Labylle kreeg de bal van Braken, maar zijn schot werd gepareerd door Zonneveld. De rebound belandde in de voeten van Davy Brouwers en die twijfelde niet om de 1-0 op het scorebord vast te leggen. Enkele minuten kreeg Stef Peeters de bal van Brouwers, maar het afstandschot werd gered door Zonneveld. Telstar kreeg één kans voor de rust, maar Jo Coppens pareerde met een voetreflex de kans van Tissoudali.

In het begin van de tweede helft was het bijna raak toen Sven Braken na enkele seconden de paal trof. MVV bleef met de kansen morsen en hield zo de wedstrijd spannend. Smeets en Brouwers troffen het doelhout, maar ook Kuipers, Croux en Braken kregen de bal er niet in. Een kwartier voor tijd gaf Maatsen een prachtige assist en zo zette hij Brouwers alleen voor de keeper. Die twijfelde niet en maakte zijn dertiende van het seizoen. De wedstrijd was beslist en het was zelf MVV die in de toegevoegde tijd nog de 3-0 maakte. Rafai van Telstar kreeg rood na een trekfout op Braken in de grote rechthoek. Stef Peeters zette de strafschop heerlijk om en bezorgde MVV zo een mooi verjaardagscadeau.

Op paasmaandag 5 april moet de ploeg van Ron Elsen op bezoek bij Achilles'29. De wedstrijd op Sportpark De Heikant begint om 14.30 uur.

Fotoverslag