03 juli
19:00

SV Berg'28

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

voetbal

MVV Maastricht-Telstar: 2 - 1

MVV IN DE PLAY-OFFS. Het zou eigenlijk genoeg tekst zijn voor dit wedstrijdverslag. Een 2-1 zege op Telstar zorgde voor een kers op de toch al zo smakelijke Maastrichtse taart die seizoen 2022-2023 heet. Bijna 7.500 toeschouwers zorgden voor een afgeladen volle sfeervolle Geusselt.

Waar voor het seizoen niemand al te veel van MVV verwachtte, is de ploeg van trainer Maurice Verberne een wedstrijd voor het einde al verzekerd van de play-offs. De slimme samenstelling van de selectie door Ronny van Geneugden, de gecreëerde vrienden-voetbalmachine door het trio Maurice Verberne-Edwin Hermans-Mark Luijpers, de katachtige reflexen van Romain Matthys, de voetballende oplossingen van Matteo Waem, de techniek van Jarne Steuckers, de assists van Koen Kostons, de goals van Ruben van Bommel, de nimmer aflatende steun in de Geusselt. Het bleek een gouden mix voor een bijzonder MVV-seizoen.

Een punt was voldoende in de wedstrijd tegen Telstar, dat zelf moest winnen. En dat was te merken want de Witte Leeuwen gingen fel van start. In de eerste tien minuten kreeg Telstar drie aardige schietkansen, maar het was MVV dat zich uiterst efficiënt toonde. Eerst was Jarne Steuckers zeer alert op een scherpe voorzet van Koen Kostons, die acht minuten later Ruben van Bommel vrij voor Telstar-doelman Ronald Koeman jr zette. 2-0, en groot feest op de bomvolle tribunes.

Na rust golfde het spel op en neer. Romain Matthys, die werd uitgeroepen tot beste doelman van de vierde periode, bleek een sta-in-de weg voor Telstar, aan de andere kant hadden meerdere MVV’ers het vizier niet op scherp. De Geusselt hield de adem in bij een enorm harde charge van keeper Koeman op Koen Kostons, die geblesseerd van het veld moest en hij richting ziekenhuis moest. Hij greep naar zijn schouder wat een sleutelbeenbreuk doet vrezen en dus einde seizoen..... Even later een nieuw pijnlijk moment toen invaller Glynor Plet de 2-1 scoorde maar verder werd de feestvreugde niet bedorven. MVV won en het feest ging nog tot lang na de wedstrijd door. Play-offs met het kleinste spelersbudget van de KKD, een groot compliment voor elke MVV’er. Nao väöre en het was een echte avond vol Sjevraoje!!

MVV-Telstar 2-1 (2-0)

12. Jarne Steuckers 1-0, 20. Ruben van Bommel 2-0, 80. Glynor Plet 2-1. Gele kaart: Jimmy Vijgen, Koen Kostons, Ruben van Bommel, Nicky Souren en Dailon Livramento.

Geel MVV: Koen Kostons, Rein van Helden, Nicky Souren, Ruben van Bommel Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers, Rein van Helden, Matteo Waem, Rico Zeegers (81. Nabil el Basri), Nicky Souren, Orhan Dzepar, Jarne Steuckers (90. Mart Remans), Sven Blummel (81. Thomas van Bommel), Koen Kostons (71. Dailon Livramento), Ruben van Bommel (90. Lorenzo Noviello)