18:45

logo Willem II

Willem II

MVV Maastricht-PEC Zwolle: 3 - 2

Wie er niet bij is geweest, heeft een waar spektakelstuk in stadion De Geusselt gemist! MVV Maastricht heeft drie meer dan fraaie punten op het eigen conto mogen bijschrijven. Na een snelle 0-2 achterstand wist de ploeg van Maurice Verberne door enorme passie en vechtlust zich helemaal terug in de wedstrijd te voetballen. Sterker nog, in blessuretijd tikte Rayan El Azrak de winnende treffer winnen: 3-2. . Door deze zege en drie punten heeft MVV, met nog 12 wedstrijden voor de boeg, al evenveel punten dan aan het einde van het afgelopen seizoen 2021-2022.

PEC Zwolle begon het duel furieus, zette MVV vroeg klem. Dit resulteerde al snel in resultaat voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. MVV keek al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Slordig rondspelen betekende na 15 minuten al de 0-2. De Maastrichtenaren leken rijp voor de sloop. De mannen van Verberne stroopten de mouwen in de vrieskou nu eens goed op. Ondanks nog een goede kans voor Taha, was het MVV dat onverwacht scoorde. Een harde voorzet van Sven Blummel werd ingegleden door een hardwerkende Orhan Dzepar. Nog voor rust had MVV de gelijkmaker kunnen aantekenen. In de 37e minuut ontfutselde Dailon Livramento doelman Schendelaar buiten het strafschopgebied de bal. Livramento bracht de bal onder bij Jarne Steuckers die uit een moeilijke hoek de bal hard voor het doel speelde. Alleen was daar geen MVV’er om de bal in het doel onder te brengen. Vlak voor rust ontsnapte MVV, Van den Belt bracht de bal laag voor het doel waarna opnieuw Taha de 1-3 leek in te tikken. Ook Thy liet even later een mooie kans voor de koploper liggen.

In de rust bedacht Verberne enkele omzettingen (4-4-2) en haalde daarnaast Sven Blummel naar de kant. Marko Kleinen kwam in zijn plaats. Een flinke tegenvaller was er even later, toen Nicky Souren onderuit geschoffeld werd door Thomas Beelen. Tot ieders verrassing werd Beelen niet met rood van het veld gestuurd wel moest Nicky Souren van het veld en wel op de brancard. Rayan El Azrak nam zijn plek in. Wie dacht dat MVV pas op de plaats moest maken, kwam echter bedrogen uit. MVV maakte het PEC Zwolle moeilijk, dat nu ook niet meer aan het eigen vertrouwde spel kwam. MVV speelde slimmer, koos vaker voor de lange bal en zorgde voor veel onrust bij de tegenstander. In de 74e minuut leek Jarne Steuckers de gelijkmaker binnen te schieten. Oog in oog met de doelman schoot hij diagonaal in. Zijn inzet ging echter net naast. De Sterrendragers grepen PEC Zwolle nu vol bij de keel, de koploper snakte naar adem. En die adem zou in de 81e minuut overgaan in hyperventileren. Want op een fraai afgemeten pass van invaller Nabil El Basri omspeelde Koen Kostons de doelman en tikte de 2-2 binnen. Een minuut later was het opnieuw Kostons die het doel onder vuur nam, zijn lob zeilde echter over. Een minuut voor tijd toonde Romain Matthys zijn kwaliteiten en plukte een hard schot uit de onderste hoek van het doel rammelde. De spanning was te snijden, niemand van de 5.017 toeschouwers zat nog op z'n stoel, zeker nadat de scheidsrechter 7 blessureminuten had aangegeven. Het publiek hoopte immers op dat ene - op basis van de tweede helft - verdiende punt. Maar daar waar MVV dit seizoen vaak in de laatste minuut punten ongelukkig liet ontglippen, viel het ouderwetse dubbeltje nu eens naar de Maastrichtse kant. In minuut 95 kopte Koen Kostons de bal door richting invaller Rayan El Azrak. Tot ieders verbazing bevond zich doelman Schendelaar ver buiten zijn doel waarna Rayan zijn karwei dodelijk afmaakte: 3-2. “Hoe mooi is dit”, lachte El Azrak. “En mijn ouders zijn ook nog eens hier!”

De volgende wedstrijd is al snel en wel vrijdag aanstaande. Dan staat om 20.00 uur in eigen huis de derby tegen VVV Venlo op het programma, aanvang 20.00 uur. Kaartje kopen? Klik HIER

Opstelling MVV Maastricht: Romain Matthys, Leroy Labylle, Rein van Helden, Matteo Waem, Clint Essers (71. Tim Essers), Nicky Souren (Rayan El Azrak), Jarne Steuckers (90. Rico Zeegers), Orhan Dzepar, Sven Blummel (46. Marko Kleinen), Koen Kostons, Dailon Livramento (71. Nabil El Basri). Toeschouwers: 5.017. Gele kaart: Koen Kostons en Rayan Al Azrak. Scheidsrechter: Martens.