18:45

logo Willem II

Willem II

MVV Maastricht-Patro Eisden: 0 - 0

Nog enig huiswerk zal Maurice Verberne hebben na de oefenwedstrijd MVV-Patro Eisden. In een stroeve wedstrijd van MVV-zijde met veel slordigheden over en weer werd het uiteindelijk 0-0.

In een matige eerste helft had MVV het moeilijk met het compacte spel van Patro Eisden. De Belgen, afgelopen seizoen al vier wedstrijden voor het seizoen kampioen geworden, lieten MVV weinig tijd om de bal aan te nemen. De grootste kans was er voor Koen Kostons, die na 13 minuten een hoekschop vrij kon inkoppen. Omdat de bal net iets achter hem viel, kon hij bal niet volledig controleren en zeilde het leer over het doel van Eisden. Romain Matthys moest tot drie keer toe zijn kunnen laten zien. Zo ranselde hij onder meer een vrije trap vanaf 19 meter uit zijn rechterhoekje.

De tweede helft was slordig met weinig hoogtepunten voor beide doelen. Pas in minuut 68 viel de eerste bal tussen de palen namens MVV te noteren. Rayan Buifrahi schoot vanaf 20 meter op het doel, de bal werd echter een makkelijke prooi voor doelman Belin.

MVV heeft nog twee oefenwedstrijden op de planning staan. Dinsdag speelt MVV bij Geusselt Sport, zaterdag in eigen stadion dan de laatste oefenwedstrijd richting competitie en wel tegen FC Luik. Zondag 13 augustus reizen de Maastrichtenaren af naar Venlo waar het eerste duel van het nieuwe seizoen op de agenda staat.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Lars Schenk (63. Leroy Labylle), Özgur Aktas (85. Justin Tholens), Wout Coomans, Tim Zeegers (71. , Nicky Souren (46. Rayan Buifrahi), Nabil El Basri (53. Saul Penders), Bryan Smeets (63. Ferre Slegers), Dailon Livramento (71. Nabil Bouchentouf), Koen Kostons, Keone Maho.