MVV Maastricht - NAC Breda: 1 - 1

MVV Maastricht en NAC Breda in evenwicht

MVV Maastricht en NAC Breda speelden op zondagmiddag 13 september jl. met 1-1 gelijk. MVV Maastricht kwam in de 45e minuut op voorsprong, na een snelle counter, door Jordy Croux. In de 69e minuut scoorde Naah de tegentreffer. De gelijke stand bleef tot het einde van de wedstrijd op het bord staan.

In het eerste kwartier kwam MVV Maastricht goed weg, na een schot van Brands op de paal. Daarna nam MVV het initiatief over van de Brabantse club. Jordy Croux (schot) en Pieter Nys (kopbal) waren dicht bij de 1-0 voorsprong. Bij een situatie in de NAC-defensie, kreeg verdediger Luis Pedro de bal op zijn hand en verzuimde scheidsrechter Janssen een penalty toe te kennen aan MVV. Na een half uur moest doelman Jo Coppens echter alles uit de kast halen om een achterstand te voorkomen. Met een uiterste krachtsinspanning wist hij een schot van NAC Breda te pareren. Hierbij raakte hij dermate geblesseerd dat hij in de rust plaats moest maken voor Mattijs Branderhorst. Voordat dat gebeurde, was het MVV dat in de eerste minuut van de blessuretijd naar een 1-0 voorsprong counterde. Tijdens een perfect uitgespeelde uitbraak, werd de bal via Stef Peeters op links voor het doel gebracht waar Jordy Croux het leer zomaar binnen kon lopen. Een heerlijke goal op een goed moment.

Na rust, met Mattijs Branderhorst in de goal, begon MVV goed. De counter die in de eerste helft leidde tot de 1-0, werd in de 2e minuut na rust dunnetjes overgedaan. Ditmaal waren de rollen weliswaar omgedraaid. Jordy Croux zette op rechts door en vond Stef Peeters voor het doel, die echter net een schoenmaat tekort kwam om de bevrijdende 2-0 binnen te tikken. Daardoor bleef NAC Breda in de wedstrijd en was het, na een ongelukkige botsing tussen Pieter Nys en Leroy Labylle in de 69e minuut, Naah die vrij voor Mattijs Branderhorst opdook en de 1-1 liet aantekenen. Die stand bleef tot de 90e minuut opo het scorebord staan. Ook nadat Jordy Croux in de laatste minuut nog een bal binnen schoot, maar scheidsrechter Ed Janssen reeds had gefloten voor een overtreding en MVV enkel een vrije trap mee kreeg. 

Met het behaalde punt komt MVV Maastricht op 7 punten uit 6 wedstrijden en klimt het twee plekken op de ranglijst naar de 12e stek. Vrijdag 18 september gaat de ploeg van Ron Elsen op bezoek bij het Almere City FC van oud MVV-spits Sven Braken. De wedstrijd begint om 20.00 uur. 

Fotoverslag