20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht-NAC: 1 - 4

MVV is als balsem voor de ziel voor ploegen die op zoek zijn naar punten. Vrijdagavond mocht NAC Breda in Maastricht een einde maken aan een reeks van vier wedstrijden zonder zege: 1-4.

Je kunt er de klok bijna op gelijk zetten: als MVV op voorsprong komt, geeft de ploeg die even snel weer weg, en na rust is een tegentreffer voor de rood-witten gegarandeerd. Ook vrijdagavond tegen NAC Breda verviel MVV weer in dezelfde fouten. Fouten die chef Kalezic de nodige hoofdbrekens zullen bezorgen, want het lukt zijn ploeg maar niet om ze niet meer te maken. Het lukt MVV ook maar niet om degelijk spel om te zetten in een overwinning. Want ook tegen NAC Breda was de beginfase zeker niet slecht. MVV was minimaal gelijkwaardige aan de Bredase titelkandidaat en kwam na een half uur terecht op voorsprong. Koen Kostons had twee pogingen nodig, maar wist NAC-goalie Nick Olij wel te verschalken.

Maar daar kwam ook weer meteen het aloude zure MVV-recept. Twee minuten maar kon de ploeg genieten van de voorsprong. Toen pakte Shermar Martina totaal onnodig zijn tegenstander vast binnen de beruchte lijnen. Sidney van Hooijdonk wist wel raad met de strafschop. Daarna zakte MVV, ook alweer als vanouds, diep weg. Geklungel op het middenveld zorgde nog voor rust voor de 1-2 (Dogan).

En jawel, meteen na rust was het weer raak. De MVV-verdediging kreeg drie kansen om in te grijpen aan de zijlijn, maar faalde. Lex Immers mocht afronden, 1-3. NAC Breda liet zich terugzakken, en gunde MVV de bal. De thuisploeg deed daar niet al te veel mee, maar had wel op z’n minst op 2-3 moeten komen. Vrije schietkansen van Timo Stavitski en de ingevallen Oussama Zamouri eindigden echter hoog in de lege tribunes. Toen ook een scrimmage na een corner niets opleverde, was de wedstrijd wel gespeeld. De prachtige 1-4 van Buffonge was louter voor de statistieken.

Zo leed MVV opnieuw een forse nederlaag in eigen huis. En kwalijker nog: de ploeg maakte weer dezelfde fouten. Volgende week de ultieme kans voor revanche: in Kerkrade tegen aartsrivaal Roda JC.

Opstelling MVV: Havekotte; Martina, Mares, Heerings, Salasiwa; Van Acker (63. Kleinen), Déom (89. Last), Kostons (63. Van Bommel); Stavitski, Naudts (73. Zeegers) en Schroijen (63. Zamouri).. Gele kaart: Shermar Martina. Toeschouwers: 0.