MVV Maastricht - Jong PSV: 2 - 2

Play-offs een feit voor MVV ondanks gelijkspel (2-2)

MVV is zeker van deelname aan de Jupiler Play-Offs. Door gunstige resultaten op andere velden, kan de ploeg van Ron Elsen de wedstrijden om promotie niet meer ontgaan. MVV speelde zelf thuis tegen Jong PSV met 2-2 gelijk.

Door: Stephan van Appeven

MVV wist van tevoren dat als sc Cambuur thuis zou winnen van RKC en de vierde periode zou pakken, dat de Play-Offs een feit zouden zijn. Desondanks wilden de Sterrendragers hun lot in eigen hand houden en vol voor de overwinning gaan. Het was Jong PSV, dat zonder spelers uit de A-selectie was afgereisd, dat echter de eerste kans kreeg. Paal werd diep gestuurd en leek ruim buitenspel te staan. De middenvelder mocht echter door en zag na een kluts Verreth centimeters voorlangs knallen. Van MVV-kant kwam voor het eerst gevaar in minuut negentien, toen Steven Pereira een mooie dribbel in huis had en zich alleen voor de keeper speelde, maar volgens arbiter Pérez onderweg een aanvallende fout maakte en niet verder mocht. Aan de andere kant zorgde spits Piroe voor het meeste gevaar. Hij lepelde een schot over en even later knikte hij van dichtbij ook niet raak, toen Bo Geens een knappe save in huis had. Jong PSV was in het eerste half uur de betere ploeg, maar zag MVV daarna uit haar schulp kruipen. Dat werd vertaald in wat kansjes. Ricardo Ippel plaatste goed in de hoek, maar zag doelman Van Osch mooi duiken. Na een prima steekpass van Luis Pedro kreeg ook Joeri Schroijen zijn kans, maar zijn inzet werd voor de lijn weggerost.

De laatste vijf minuten voor rust waren de meest opwindende van de eerste helft. Eerst combineerde Paal zich alleen voor Bo Geens, maar Steven Pereira maakte dat gevaar onschadelijk middels een sliding. Aan de andere kant viel wel de goal. Joeri Schroijen sprintte op rechts zijn tegenstander eruit, punterde vervolgens de bal voor het doel, waar de bal na een kluts bleef liggen voor de voeten van Patrick N’Koyi, die dankbaar gebruik maakte en de 1-0 scoorde. MVV had daarna direct zaken kunnen doen, want had de 2-0 op de schoen. Ricardo Ippel kwam niet lekker uit na een voorzet van Joeri Schroijen. En uit diezelfde aanval knalde Kelechi Nwakali na een mooie combinatie ruim naast.

Na de pauze had MVV al snel kunnen uitlopen. Niet voor het eerst dit seizoen vergat de ploeg het duel echter in het slot te gooien. Luis Pedro werd twee keer binnen één minuut moederziel alleen voor Van Osch gezet, maar even vaak faalde hij in de afwerking. Jong PSV werd na die joekels van kansen echter sterker en drukte MVV terug op eigen helft. Het mondde uit in een schietkans voor Gudmundsson, maar die zag Bo Geens klemmen. Anderhalve minuut later een schietkans voor Verreth, waar wederom Bo Geens een goede reactie op had, evenals op de rebound van Piroe. De Belgische sluitpost trok MVV door deze fase heen, maar moest een minuut na die dubbele save wel toegeven. Uit een vrije trap kopte Alberto zo vrij als een vogel van dichtbij binnen: 1-1. Een verdiende tussenstand, want Jong PSV bepaalde het spelbeeld in die fase.

Meteen na de gelijkmaker had MVV wél alweer aan de leiding kunnen komen. Patrick N’Koyi knikte echter een voorzet van Leroy Labylle net naast. En ook een afstandsschot van Kelechi Nwakali was niet spannend genoeg (Van Osch klemvast). Maar toch kreeg MVV zijn goal. Alessandro Ciranni had al lang zijn specialiteit niet meer mogen tonen en kreeg daartoe een kans met een vrije trap van zo’n twintig meter. En jawel, de rechtsback krulde de bal in de 67ste minuut prachtig in de hoek. Invaller Thomas Verheydt had tien minuten vóór tijd de definitieve beslissing op zijn schoen. Maar na een mooie aanval mikte de spits de bal tegen de PSV’er aan. Aan de andere kant was Verheydt wel scherp, toen hij een knal van Duarte, vlak voor zijn eigen goalie Bo Geens onschadelijk maakte. MVV werd ietwat nerveus in die slotfase, want hoe vaak heeft de ploeg niet punten laten liggen in de slotminuten dit seizoen? Als wedstrijden 80 minuten hadden geduurd, was de ploeg van Ron Elsen waarschijnlijk nu kampioen geweest. Want ook vandaag ging het mis in het slot. In de 87ste minuut kreeg topscorer Gudmundsson te veel ruimte, waarna hij met een mooie dribbel enkele MVV’ers, inclusief Bo Geens, passeerde alsof het pionnen waren: 2-2.

Ondanks dat de Geusselt enigszins teleurgesteld huiswaarts ging naar aanleiding van het wedstrijdresultaat, zijn de Play-Offs echter wél een feit na vanavond. Bovendien stijgt de ploeg naar plek 6 en ligt het dus nog volledig op schema als het gaat om het overslaan van de eerste ronde in de Play-Offs. In de voorlaatste competitiewedstrijd, uit bij een directe concurrent (FC Volendam), kunnen volgende week goede zaken gedaan worden.

Fotoverslag