20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

voetbal

MVV Maastricht-Jong PSV: 3 - 3

7-7. Het had zomaar de uitslag kunnen zijn van MVV-Jong PSV gisteren. Het regende kansen aan beide kanten, MVV kwam knap terug na een dramatische eerste helft maar moest in extremis toch nog de punten delen: 3-3.

De gedachten van de iets oudere MVV-fan zullen wellicht zijn afgedwaald naar 1991. Drie keer Romario, Hans Vincent, Huub Driessen en Raymond Libregts voor MVV zorgden voor een 3-3 eindstand. In de eredivisie weliswaar. Ditmaal was de KKD het strijdtoneel, maar was de einduitslag hetzelfde. En geen Romario bij PSV, uiteraard. Toch begonnen de jonge Eindhovenaren bijna even flitsend als de Braziliaan. Na 26 minuten stond 0-2 op het scorebord. Vooral de tweede treffer van Jong PSV was van grote schoonheid, via een magistrale lob werd Romain Matthys verschalkt.

MVV bracht daar niets tegenover en leek weinig geleerd te hebben van de slappe vertoning tegen Jong Ajax op carnavalsmaandag. Jong PSV mocht naar hartenlust combineren en vond telkens een vrije man op het middenveld. De 1-2 kwam dan ook uit de lucht vallen maar was eveneens van grote schoonheid. Dailon Livramento mocht geheel vrijstaand een voorzet van Nabil El Basri binnenknikken. MVV-coach Verberne slachtofferde na 35 minuten Saul Penders, maar had evengoed 9 anderen kunnen wisselen want op de goal na, was het pover wat de rood-witten lieten zien. Bryan Smeets, nog niet helemaal hersteld van een griepje, verving Penders.

Aan de hand van Smeets begon MVV de tweede helft furieus. Een knappe aanval eindigde via Livramento en Smeets bij Mart Remans die koel binnenschoof. Daarna ontspon zich een heerlijk duel vol fouten en kansen. De doelmannen Romain Matthys en Niek Schols draaiden overuren en hielden hun doel meermaals met zeer knappe reddingen schoon. MVV leek alsnog met de (gestolen) zege aan de haal te gaan toen een scherpe corner van de teruggekeerde Tuna Tasci het doel in caramboleerde, maar letterlijk in de allerlaatste seconde ging het alsnog mis. MVV verzuimde alle ballen het stadion uit te roeien en kreeg via Dantaye Gilbert alsnog het deksel op de neus. Al met al geen onterechte eindstand, maar dat MVV in extremis alsnog een treffer tegenkreeg, mag de ploeg zichzelf aanrekenen.

MVV-Jong PSV 3-3 (1-2), 20. Mohamed Nassoh 0-1, 26. Jevon Simons 0-2, 30.

Dailon Livramento 1-2, 47. Mart Remans 2-2, 81. Dantaye Gilbert, eigen doel 3-2, 94. Dantaye Gilbert 3-3. Geel MVV: Tuna Tasci.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers, Ozgür Aktas, Wout Coomans (46. Bryant Nieling), Leroy Labylle; Saul Penders (34. Bryan Smeets), Nabil El Basri (75. Andrea Librici), Nicky Souren; Ferre Slegers, Dailon Livramento en Mart Remans (66. Tuna Tasci)