MVV Maastricht - Jong PSV: 2 - 1

Eerste overwinning van het seizoen voor MVV (2-1)

De eerste overwinning van het seizoen is binnen voor MVV Maastricht. In de eerste thuiswedstrijd won de ploeg van Ron Elsen verdiend met 2-1 van Jong PSV. In de eerste helft was de eindstand al bereikt.

Het team van trainer Ron Elsen startte goed tegen de Eindhovense jongelingen, die met Bakkali en Willems 2 ervaren eerste elftalspelers in de basis hadden staan. Na ruim 10 minuten was er de eerste kans. Bryan Smeets en Stef Peeters vonden elkaar met een hakje, waarna een panna van Peeters voldoende was om zich in een vrijstaande situatie te manouvreren. Het schot van de Belgische nummer 10 vloog echter rakelings naast het doel van keeper Bertrams. Even later had Sven Braken dé kans tot dan toe: hij kopte geheel vrijstaand uit een corner naast. Het missen van deze kansen had tot gevolg dat Jong PSV nog volop in de wedstrijd zat en dat werd zelfs in een voorsprong omgezet door ex-international Willems. Hij krulde de bal vanaf 30 meter via de onderkant van de lat in het MVV-doel. Jo Coppens was kansloos doordat de bal onderweg nog enigszins van richting werd veranderd: 0-1. MVV leek echter niet aangeslagen door het tegendoelpunten en trok nogmaals ten strijde. Nick Kuipers zag kans om mee voorin voor gevaar te zorgen, maar zijn volley eindigde naast het doel van Jong PSV. In de 29e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Een voorzet van rechts kwam aan bij Sven Braken die zijn hoofd ditmaal wel succesvol tegen de bal zette: 1-1. MVV drukte door en dat loonde. In de 1e minuut van de blessuretijd speelde Jordy Croux zich met een goede individuele actie vrij op links. Zijn voorzet werd slim beoordeeld door Stef Peeters, die bij de eerste paal overstapte, waardoor keeper Bertrams kansloos was en Davy Brouwers bij de tweede paal de 2-1 kon binnenglijden. 

Vijf minuten na rust stond de 3-1 al bijna op het scorebord, toen Nick Kuipers goed op doel van Jong PSV kopte uit een corner van Stef Peeters. Bertrams redde echter formidabel en dus bleef het verschil op het scorebord bij één doelpunt. Dat kwam de equipe van Ron Elsen nog bijna duur te staan. In de slotfase werd het alles of niets bij de Eindhovenaren en kopte Boljevic de bal in kansrijke positie net over het doel. Aan de andere kant kregen de voorwaartsen van MVV de ruimte en kon Jordy Croux zorgen voor de bevrijdende 3-1. Oog in oog met Bertrams trof hij echter het lichaam van de keeper in plaats van het doel. En zo bleef het 2-1 voor de Maastrichtenaren, waarmee de eerste 3 punten van het seizoen binnen werden gehaald. 

Volgende week vrijdag, 22 augustus, speelt MVV wederom thuis. Dan is Sparta Rotterdam te gast in Stadion de Geusselt. De wedstrijd begint om 20.00 uur. 

Fotoverslag