MVV Maastricht - Jong PSV: 2 - 3

De eerste competitiewedstrijd op de nieuwe kunstgrasmat in Stadion De Geusselt heeft geen winst opgeleverd. Na een goede eerste helft, waarin de ploeg van trainer Ron Elsen wist te domineren, gaf dezelfde ploeg het in de tweede helft uit handen. De bezoekers uit Eindhoven wisten in één helft een 1-0 achterstand om te zetten in winst: 2-3.

Met een ongewijzigd basiselftal trad MVV afgelopen vrijdag 14 augustus af. Het was een avond van vernieuwing, dankzij de inhuldiging van de nieuwe burgemeester Annemarie Penn-te Strake en de inzegening van de nieuwe kunstgrasmat door Pastoor Jeukens. MVV Maastricht, dat het nog moest doen zonder de geblesseerde Nick Kuipers en nieuwkomer Thomas Verheydt, ging op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen. De openingsminuten waren van beide ploegen aftastend en het was MVV dat voor het eerst gevaarlijk werd: Jordy Croux wilde wat rechtzetten na de verliespartij in Helmond (1-0), en wist na een goede actie de bal vanaf rechts voor de goal te krijgen. De kopbal die hier op volgde ging echter over. Een minuut later was het echter wel raak: aanvoerder Stef Peeters liet Jong PSV keeper Koopmans kansloos in de verre hoek. Het was vervolgens MVV dat het voortouw nam en de voorsprong wilde uitbreiden, maar een inzet van Prince Rajcomar en enkele gevaarlijke voorzetten van Jordy Croux leverden niets op.

Na de thee was de opdracht duidelijk: de drie punten moesten in Maastricht blijven. Jong PSV liet het er echter niet bij zitten en kwam steeds beter in zijn spel, wat resulteerde in de gelijkmaker. Clint Leemans wist linksback Sander Heesakkers in de 56e minuut met een steekbal door de verdediging voor de keeper te zetten, en de linksback faalde niet in de afronding. De wedstrijd was hierdoor opengebroken en beide ploegen gingen op zoek naar een treffer. Het was Jong PSV die hier als eerste in slaagde: Aleksandar Boljevic was weg en Steven Pereira corrigeerde door de Montenegrijnse linksbuiten vast te pakken in de zestien. De jonge PSV-aanvaller ging naar de grond en werd beloond met een strafschop. Aanvoerder Clint Leemans bleef rustig vanaf elf meter en zorgde voor de 1-2. MVV liet het niet over zich heenkomen en ging op zijn beurt op zoek naar de gelijkmaker, maar inzetten van Steven Pereira en Stef Peeters leidden tot niets. Steven Pereira bewees een ongelukkige wedstrijd te spelen, door in de 85e minuut de bal te verliezen op de middenlijn, waardoor Boljevic alleen op keeper Jo Coppens af kon en zorgde voor de  1-3. De slotfase was vervolgens voor MVV: de in de ploeg gebrachte Shermaine Martina leverde zijn eerste assist van het seizoen af door de bal hoog voor te geven op Pieter Nys, die met een bekeken kopbal Koopmans wist te verschalken.

In tegenstelling tot de teleurstellende eerste helft, en goede tweede helft in Helmond was het ditmaal omgedraaid. De ploeg zal vrijdag 21 augustus in Oss op zoek moeten gaan naar de eerste drie punten van het seizoen.