20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

voetbal

MVV Maastricht-Jong FC Utrecht: 1 - 0

Het werd zo langzaamaan wel ‘een dingetje’. MVV en verdedigen. De Sterrendragers kregen de laatste tijd veel te veel goals tegen. Vrijdagavond de 17e maart mocht de verdediging eindelijk weer eens ‘de nul’ vieren. En dankzij Jarne Steuckers werden ook nog eens drie belangrijke punten gepakt.

Ik zal wel lekker slapen, zei trainer Maurice Verberne na afloop. En die nachtrust is de oefenmeester van harte gegund. Een hele week hamerde hij samen met zijn staf op de defensie. Harder ingrijpen, scherper acteren in de zestien. Met resultaat, want Jong Utrecht wist amper kansen af te dwingen in een opnieuw goed gevulde Geusselt.

Toch had MVV het niet gemakkelijk tegen de Utrechters, zoals MVV het wel vaker lastig heeft tegen een Jong-team. De eerste helft was dan ook moeizaam van beide kanten. Alleen Ruben van Bommel, na een scrimmage, en Jarne Steuckers met een dwarrelbal waren dicht bij een doelpunt. MVV kon verder ook weinig aanspraak maken op een doelpunt. De ploeg speelde slordig en verloor te veel duels om Jong Utrecht, gecoacht door oude bekende Darije Kalezic, echt moeilijk te maken.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Het gemor op de tribune nam wat toe, zeker toen Jong Utrecht een bal via binnenkant paal het doel uit zag caramboleren. Toch gaf dat moment, en het inbrengen van Dailon Livramento, de juiste energie. Koen Kostons miste twee dotten van kansen, Ruben van Bommel trof de lat. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Orhan Dzepar bewaarde knap het overzicht in de zestien en legde de bal panklaar voor uitblinker Jarne Steuckers die de bal vol overtuiging binnen joeg.

Met hoge ballen probeerde Utrecht nog gevaar te stichten. MVV loerde op de counter maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. MVV hield eindelijk weer de nul maar belangrijker nog: de Sterrendragers blijven in de race voor de play-offs. De opluchting was dan ook bijna voelbaar in de Geusselt. Op naar een mooie slotfase van het seizoen!

MVV-Jong Utrecht 1-0 (0-0), 78. Jarne Steuckers 1-0. geel: Clint Essers. Toeschouwers: 5.387.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Clint Essers, Rein van Helden, Matteo Waem, Leroy Labylle, Nicky Souren, Orhan Dzepar, Jarne Steuckers (81. Rayan El Azrak), Mart Remans (65. Dailon Livramento), Koen Kostons, Ruben van Bommel.