MVV Maastricht - Jong FC Utrecht: 4 - 1

Uitstekend combinerend MVV beloont zichzelf op tijd (4-1)

MVV heeft maandag 13 maart jl. Jong FC Utrecht met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. De Maastrichtenaren hadden een uur nodig om het goede veldspel en de vele kansen om te zetten in een voorsprong, waarna deze nog aardig werd opgebouwd tot een ruime overwinning.

Door: Stephan van Appeven

Met de overwinning op FC Dordrecht (0-1) in de tas, begon MVV aan een nieuwe clash met een laagvlieger: Jong FC Utrecht. De ploeg van Ron Elsen begon in een laag tempo en trof in Boukhari een balvaardige en gevaarlijke tegenstander op het middenveld van de gasten. Twee van zijn schoten werden geblokt, met een derde dwong hij Bo Geens tot een redding. Het eerste MVV-gevaar viel pas na 25 minuten te noteren. Joeri Schroijen mocht alleen richting Utrecht-doel, maar schoot te slap in oog in oog met Meendering, die kon redden. Het was het startsein van een goede fase van MVV, dat het vele balbezit eindelijk in kansen omzette. Wéér kwam er een kans voor Joeri Schroijen, die op aangeven van Luis Pedro bij de tweede paal de vuisten van Meendering beschoot. MVV bleef er fel op zitten en kreeg vervolgens kansjes via Thomas Verheydt (kopbal ruim over), een geblokt schot van Steven Pereira en na een mooie aanval over veel schijven schoot Luis Pedro recht in de handen van Meendering. MVV speelde na een rustig eerste kwartier een uitstekende eerste helft met verzorgd combinatievoetbal, alleen ontbrak het wederom aan (voldoende) doelpunten. De moedeloosheid van het uitblijven van een goal was van de tribunes hoorbaar toen er twee situaties ontstonden waarbij een MVV’er van dichtbij kon binnenkoppen, maar gehinderd werd door een ploeggenoot, die ook voor de bal wilde gaan. En bijna ging er weer een oude voetbalwet op, maar Van der Meer mikte met een afstandsschot daarvoor net niet secuur genoeg namens de gasten: naast.

In het begin van de tweede helft kon MVV de gevaarlijke lijn van vóór de rust niet doortrekken. Tesselaar was namens Jong FC Utrecht zelfs gevaarlijk met een schot naast en een gevaarlijke voorzet die over de eigen goal gekegeld werd door Nick Kuipers. Uit de daarop volgende corner kopte Van der Moot over. Ron Elsen greep snel in en bracht Emrullah Güvenç en Patrick N’Koyi. Vanaf dat moment kwam er weer wat gevaar in het spel van MVV. Een snelle goal volgde zelfs. Na een perfecte steekpass van Leroy Labylle (62ste minuut) kon Joeri Schroijen de volledig vrijstaande Patrick N’Koyi bedienen, die van dichtbij binnentikte: 1-0. Twee minuten later had de spits zijn tweede op de schoen, maar voordat hij binnen kon volleyen, blokte Peijnenburg zijn inzet. Een minuut later stond MVV wel met 2-0 voor. Na een prima voorzet van Ricardo Ippel werkte Joeri Schroijen van dichtbij met het hoofd binnen. Eindelijk had MVV die gewenste marge, die volledig terecht was overigens. MVV bleef vervolgens stormen op de derde goal. Een volley van Kelechi Nwakali vloog voorlangs, een achterwaartse kopbal van Patrick N’Koyi werd ternauwernood gered door Meendering en Joeri Schroijen mikte net over de lat. FC Utrecht kwam na 78 minuten uit het niets toch weer terug in de wedstrijd. Leroy Labylle dacht bij een voorzet de bal te kunnen laten gaan, maar rekende buiten Tesselaar, die achter hem de 2-1 langs Bo Geens werkte. De eerste fout van een verder uitstekende spelende Leroy Labylle. Binnen de minuut herstelde MVV die tegentreffer. Na een voorzet van Leroy Labylle en een handige voetbeweging van Patrick N’Koyi, kon Pieter Nys niet missen: 3-1. De score liep nog op naar 4-1. De uitstekend invallende Emrullah Güvenç zette in de 88ste minuut een één-twee op met Pieter Nys, die de Belgische Turk, vrijstaand voor het doel, zijn goal gunde: 4-1.