02 oktober
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Eindhoven

FC Eindhoven

MVV Maastricht-Jong Ajax: 2 - 1

5-0. Het was geen vreemde tussenstand geweest na het eerste half uur MVV-Jong Ajax vrijdagavond in de Geusselt. Het stond echter ‘maar’ 2-0 en in een zwakker tweede helft bracht MVV zichzelf nog in de problemen, zeker na de rode kaart van aanvoerder Nicky Souren, toch werd de eerste driepunter in eigen Geusselt een feit: 2-1.

Snelle tempowisselingen, kort positiespel, hoog druk en kans op kans. Voetbal zoals Ajax in zijn beste jaren. En Ajax stond ook op het veld, Jong Ajax weliswaar, maar het was MVV Maastricht dat een heerlijk eerste half uur op de mat legde. Bryan Smeets, Tuna Tasci en vier keer Koen Kostons belegerden het doel van Ajax-doelman Setford. Alleen Kostons trof doel, en twee keer na een knappe combinatie vooraf. Eerst legde Tasci de bal panklaar, daarna Ferre Slegers. King Koen toonde zijn neusje voor de goal en scoorde alweer zijn derde en vierde treffer dit seizoen. Hij had zelfs binnen het kwartier een heuse hattrick kunnen scoren, maar de paal stond dit in de weg.

MVV tikte de Amsterdammers volkomen scheel op de nieuwe kunstgrasmat in de Geusselt. Met de nieuwe burgemeester Wim Hillenaar en directrice Laura van Leeuwen voor het eerst op de thuistribune zag de Geusselt een uitstekende eerste helft van de Maastrichtenaren. Romain Matthys hoefde amper in actie te komen, de solide defensie Tim Zeegers, Özgür Aktas, Wout Coomans en Lars Schenk stond als een huis en op het middenveld ging de bal snel rond tussen Nicky Souren, Bryan Smeets en Marko Kleinen. Met een geweldig gevoel mocht MVV dan ook aan de thee.

Hoe anders was het spelbeeld na rust. Jong Ajax wisselde drie keer, zette het tactisch iets anders neer en MVV kwam er niet meer aan te pas. Niet dat de Amsterdammers veel kansen kregen, maar MVV kreeg geen druk meer op de bal en wist niet meer in de buurt van het Amsterdamse doel te komen. De zeer warrig leidende scheidsrechter Timmer die totaal onnodig met kaarten strooide en voor elk wissewasje zijn fluit hanteerde, hielp ook niet mee aan een plezierige tweede helft. Na rood voor Nicky Souren stapelden de problemen voor MVV zich op. Het was wachten op de 2-1, Gabriel Misehouy zette die aansluitingstreffer vlak voor tijd op zijn naam. Zo werd het ouderwets billenknijpen in de Geusselt maar met strijd en vechtlust bleef MVV overeind. De eerste thuiszege werd een feit en met 7 punten uit 3 wedstrijden kunnen de Sterrendragers terugkijken op een prima seizoenstart.

MVV-Jong Ajax 2-1 (2-0)

3. Koen Kostons 1-0, 13. Koen Kostons 2-0, 87. Gabriel Misehouy 2-1. Rood: Nicky Souren Geel: Koen Kostons, Wout Coomans, Romain Matthys. Toeschouwers: 5.407

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers (79. Leroy Labylle), Özgür Aktas, Wout Coomans, Lars Schenk, Nicky Souren, Bryan Smeets, Marko Kleinen (68. Nabil El Basri), Ferre Slegers (79. Bryant Nieling), Koen Kostons (89. Dailon Livramento) en Tuna Tasci (69. Mart Remans)