MVV Maastricht - Jong Ajax: 0 - 0

MVV houdt wederom 'nul' tegen versterkt Jong Ajax (0-0)

Na drie wedstrijden op rij zonder tegendoelpunten hield MVV Maastricht op maandag 14 maart jl. wederom de 'nul' tegen een Jong Ajax dat versterkt was met Deens international Fischer en normale vaste waarden van Ajax 1 Van Rhijn en Sinkgraven. Het enige manco voor de Sterrendragers was, dat er zelf niet werd gescoord. 

Santiago Palacios kreeg er wel de kansen voor. In de 4e minuut kopte hij een strakke voorzet van Jordy Croux prima naar de hoek. Doelman Onana pakte de kopbal echter op wonderbaarlijke wijze. Even later diende zich hetzelfde scenario aan. Jordy Croux trok voor, Santiago Palacios kopt. Zijn kopbal vloog ditmaal echter langs het doel van de Ajax-keeper. De wedstrijd golfde op en neer en ook Jong Ajax kreeg mogelijkheden. De beste was voor Sam Hendriks, die na een carambole alleen 
op keeper Jo Coppens kon afgaan. De Blegische MVV-goalie plukte de bal echter vol overgave van de aanvallers voet. In de tegenstoot torpedeerde keeper Onana vervolgens Jordy Croux, die een lob in gedachten had. De bal eindigde echter naast en Croux zeeg neer op de kunstgrasmat.

Gelukkig voor MVV kon de aanvaller in vorm de wedstrijd voortzetten. Aan de andere kant kreeg Muric een grote kans toen hij van rechts vrij mocht uithalen op de kist van Jo Coppens. Zijn schot zeilde achter hoog over.

In de tweede helft was het spel van beide ploegen niet meer zo frivool als in de eerste helft. Na het mooie eerbetoon aan overleden supporters Vincent Gordijn in de 51e minuut, duurde het tot de 70e minuut alvorens er voor beide doelen iets gebeurde. Eerst zal Jo Coppens een geplaatst schot van Frenkie de Jong op de lat zeilen. Vervolgens kogelde Kjell Knops de bal uit een hoekschop hard naast. 

Het waren de laatste wapenfeiten in een leuke wedstrijd, waarin MVV voor de vierde keer op rij de 'nul' wist te behouden. Met het punt hebben de Sterrendragers in de 4e periode nu 8 punten behaald uit vier wedstrijden. Tevens is de 9e positie op de algemene ranglijst momenteel goed genoeg voor deelname aan de Jupiler Play-Offs op het einde van het seizoen. 

De volgende, zeer belangrijke wedstrijd, staat voor MVV aanstaande zondag 20 maart op het programma. Tegenstander is dan Achilles '29 in Groesbeek (14.30 uur). 

Fotoverslag