30 september
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

voetbal

MVV Maastricht-Jong Ajax: 1 - 0

Alsof de play-offs waren behaald. Zo vierden spelers, fans en technische staf van MVV in een goed gevulde Geusselt de zege op Jong Ajax. Terecht, want het gevoel was hetzelfde: het was in oktober dat MVV voor het laatst in eigen stadion won. De opluchting was dan ook groot in de Geusselt: 1-0

Geen Mohamed Ihattaren, geen Mohammed Kudus en ook geen Mohamed Daramy bij Jong Ajax. Maar toch wel nog altijd Sonntje Hansen, Naci Unüvar en Kian Fitz-Jim. Jong Ajax bracht aardig wat talenten op de been in de Geusselt ondanks de afwezigheid van de drie Mo’s, waarmee vier dagen eerder met 6-1 van VVV werd gewonnen. MVV wist de Amsterdamse talentenmachine danig te ontregelen.

Vanaf de eerste minuut mocht Jong Ajax de bal hebben, maar was MVV zeker niet de mindere van de Amsterdammers. De ploeg van interim-coach Maurice Verberne speelde alleraardigst mee en gaf bovendien nauwelijks iets weg. Alleen Christian Rasmussen kwam vrij voor Romain Matthys, maar hij schoot voorlangs. Aan de andere kant combineerde MVV af en toe aardig door de Amsterdamse linies maar wist alleen Matteo Waem tot een kopkans te komen. Tegenvaller voor MVV was het uitvallen van Mart Remans die met een hamstring-blessure naar de kant moest. Vervanger Mitchy Ntelo had niet lang nodig om te laten zien waarom hij topschutter van MVV is. Koud een kwartier in het veld haalde hij de trekker over: 1-0.

Meteen na rust had de opnieuw sterke wingback Tim Zeegers de 2-0 op de schoen maar hij schoot over. Na de kans van Zeegers liet Jong Ajax zien waarom het team misschien wel de talentvolste ploeg van de Keuken Kampioen Divisie is. De bal ging snel van voet naar voet, en MVV moest achteruit.

Dat deed de ploeg van Verberne overigens prima. Duels op het randje, een ongekende strijdlust gecombineerd met fantastische steun vanaf de tribunes maakte MVV tot een vechtmachine. De enkele kansjes voor de jonge Amsterdammers waren een prooi voor Romain Matthys, aan de andere kant lieten Toshio Lake en Ntelo na om het duel in het slot te gooien.

De spanning steeg, de sfeer in de Geusselt ook. MVV bleef keihard werken en knokken, Jong Ajax bleef aandringen zonder echt gevaarlijk te worden. Na 95 minuten maakte scheidsrechter Vereijken aan alle onzekerheid een einde. De eerste thuiszege van MVV sinds oktober was een feit. Feest bij de spelers, feest bij de fans. De Geusselt liet zien waarom deze ploeg eigenlijk hoger op de ranglijst had moeten staan. Samenspel tussen fans en spelers was een waar sjevraojemoment, terwijl de talentenfabriek van Ajax afdroop.

MVV-Jong Ajax 1-0 (1-0), 40. Mitchy Ntelo 1-0.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers, Rico Zeegers, Matteo Waem, Mitchel Keulen, Nicky Souren (84. Thomas van Bommel), Marko Kleinen, Orhan Dzepar, Sven Blummel (46. Roland Alberg), Mart Remans (20. Mitchy Ntelo, (88. Elano Yegen), Toshio Lake. Gele kaart MVV: Nicky Souren, Tim Zeegers en Roland Alberg.