18:45

logo Willem II

Willem II

MVV Maastricht test volop in oefenwedstrijd tegen Helmond Sport: 0 - 1

Voor het eerst sinds maart rolde voor MVV Maastricht weer de bal in een echte wedstrijd. Tegenstander in deze eerste oefenwedstrijd richting het nieuwe seizoen: Helmond Sport. In de wegens corona besloten oefenwedstrijd was het vooral zaak voor beide trainers zoveel mogelijk spelers aan het spelen te krijgen. Dat Helmond Sport vlak voor tijd de 1-0 aantekende is dan ook niet meer dan een voetnoot op weg naar de start van de Keuken Kampioen Divisie.

Beide teams hebben hun formatie voor het nieuwe seizoen verre van rond. MVV had dan ook zes proefspelers op het wedstrijdformulier staan. Maar ook tegenstander Helmond Sport verscheen met de nodige testers aan de start.

De in De Geusselt debuterende trainer Darije Kalezic bekeek samen met zijn wisselspelers de wedstrijd vanaf de lege tribunes. De coach zag twee onwennige ploegen die duidelijk aan de eigen teamsamenstelling moesten wennen. Automatismen waren er weinig. Helmond Sport had weliswaar een groot gedeelte van de eerste helft een klein optisch overwicht, de betere kansen in de eerste 45 minuten waren toch wel degelijk voor MVV. Shermar Martina, Luc Mares en Koen Kostons waren dichtbij een doelpunt. Vooral de mogelijkheid van Kostons – al in de vijfde minuut – was bijna niet te missen. Vanaf vijf meter schoot hij tegen de Brabantse doelman op.

MVV wisselde in de rust vijf maal en na een uur nog eens drie keer. Het spel leed er niet onder, sterker nog: MVV had in het tweede bedrijf het betere van het spel. Met name Jerome Deom strooide met prima passes. Hij kreeg ook een goede doelkans na een snelle aanval van de Sterrendragers. Hij trof echter de benen van de doelman. Maar ook Helmond Sport deed van zich spreken. Tien minuten voor het einde was het Karim Loukili die de 0-1 leek binnen te schieten. MVV-goalie Ricco Cymer toonde echter zijn kwaliteiten. Vlak voor tijd was het Chovanie Amatkarijo die zorgde voor de oefenwinst voor Helmond Sport. Hij schoot de bal fraai binnen.

Opstelling MVV Maastricht: Rafaël Zbinden (46. Ricco Cymer),  Tom Plezier (60. Raoul Last), Thibaut van Acker (46. Erwin Cavcic), Shermar Martina (46. Marko Kleinen), Tim Zeegers (82. Daniele Montagnino), Timo Stavitski  (46. Bedford Arifi), Luc Mares, Patrick Finger (46. Jerome Deom), Joeri Schroijen (60. Thomas van Bommel), Koen Kostons (82. Ibou Cherif), Brice Tutu (60. Twan Visser).