MVV Maastricht - Helmond Sport: 1 - 4

Valse start MVV tegen Helmond Sport (1-4)

Waar MVV Maastricht vol goede moed aan de tweede helft van de competitie dacht te beginnen, kwam de ploeg van trainer Ron Elsen op vrijdag 15 januari jl. bedrogen uit. Tegenstander Helmond Sport ontregelde het spel van de Maastrichtenaren volledig en ging met de volle buit terug naar Helmond 1-4.

Met debutant Jarne Vrijsen in de basis op linksback, begonnen de Sterrendragers nog best aardig aan het duel. De eerste schotkans was er voor Pieter Nys, die na goed doorzetten van Jarne Vrijsen mocht vuren op keeper Van der Steen. Die laatste kreeg echter een vingertop tegen de bal. De daaropvolgende corner kwam voor de voeten van Luca Polizzi die hard afdrukte, maar een tegenstander in de weg zag staan. Na dit kleine openingsoffensief nam Helmond Sport echter de touwtjes in handen. De snelle Kerk was een plaag voor Jarne Vrijsen en de traptechniek van Van de Sande bracht gevaarlijke momenten voor het doel van Jo Coppens. Een makkelijk weggegeven corner werd in de 13e minuut rechtstreeks binnen geschoten door Edwards: 0-1. De wedstrijd bloedde daarna dood. Tot één minuut in blessuretijd, toen Jarne Vrijsen Kerk de bal dacht te ontfutselen met een goede sliding, maar deze de bal in de kaats met Van de Sande weer terugkreeg en afwerkte: 0-2. Een zware mokerslag voor MVV Maastricht. 

Een mokerslag die nog zeker tien minuten in de twee helft nadreunde. De beide ploegen waren amper uit het kleedlokaal, of Van de Sande kreeg de bal panklaar op de stropdas. Het was aan Jo Coppens te danken dat het geen 0-3 werd. Nog geen minuut later was het echter wel 0-3. Weer diezelfde Van de Sande werd middels een kaats vrijgespeeld en rondde onberispelijk af. Een vrije trap van Van de Sande vijf minuten later, werd door Cortie gepromoveerd tot de 0-4. Een zware afgang hing in de lucht voor de thuisploeg. Toch herpakte de rood-witten zich enigszins. Een kopbal van Jordy Croux uit een voorzet van Hawbir Moustafa zeilde rakelings naast. Vervolgens was het een voorzet van invaller en debutant Alessandro Ciranni die verkeerd beoordeeld werd door keeper Van der Steen. De bal kwam terecht voor de voeten van een andere invaller: Emrullah Güvenç, die het leer binnen werkte: 1-4. Even later volgende er een weergaloze combinatie tussen Stef Peeters, Emrullah Güvenç en Santiago Palacios, waardoor die laatste vrij voor Van der Steen kwam te staan. Het schot van de Mexicaan trof echter de binnenkant van de paal en ketste daarna weer het veld in. Het had nog een spannend laatste kwartier kunnen worden op die manier, maar ook omdat een knieballetje van Emrullah Güvenç maar rakelings over vloog, bleef het bij 1-4. Een pijnlijke maar terechte nederlaag voor de Maastrichtenaren. In de jacht op de play-offplekken zal de ploeg van trainer Ron Elsen maandag 18 januari in Eindhoven een en ander moeten rechtzetten. Daar is Jong PSV in het Jan Louwersstadion de tegenstander (20.00 uur).

De volgende thuiswedstrijd in Stadion de Geusselt is vrijdag 22 januari weer. Dan neemt MVV het op tegen FC Oss.