MVV Maastricht - Go Ahead Eagles: 1 - 2

MVV vergeet Eagles nekslag toe te brengen en lijdt zelf nederlaag

MVV Maastricht heeft vrijdagavond 30 oktober jl. vergeten om Go Ahead Eagles de nekslag toe te dienen. Daardoor bleven de bezoekers in de race en pakten ze zelfs nog de overwinning na een fout in de MVV-verdediging (1-2). Go Ahead werd daarmee koploper, MVV Maastricht werd naar de middenmoot verwezen.

De eerste helft was het voetbal geen afspiegeling van de voorgaande wedstrijden die het publiek te zien kreeg van de Sterrendragers. Er werd slordig geacteerd en veel onnodig balverlies geleden. Gelukkig deed Go Ahead Eagles daar vrolijk aan mee en dat zorgde voor een rommelig eerste bedrijf. De beste kans was er namens MVV Maastricht voor Jordy Croux, die van 25 meter vuurde op het doel van keeper Zwarthoed. Zijn schot verdween echter naast het doel. In de 43e minuut was het, uit het niets, Go Ahead dat op voorsprong kwam. Een domme handsbal van Hawbir Moustafa in de 16-meter leidde tot een penalty voor de bezoekers. De Kogel maakte zijn 10e van het seizoen: 0-1. Pieter Nys kreeg vlaak voor rust nog een goede mogelijkheid, maar Schenk was er als de kippen bij om het schot van de middenvelder van richting te veranderen. Daardoor ging MVV Maastricht met een achterstand de rust in. 

In de tweede helft werd er fel van leer getrokken door de rood-witten. Met in het achterhoofd de wetenschap dat Go Ahead een doordeweekse bekerwedstrijd in de benen had zitten, zetten de Maastrichtenaren aan. Eerst dacht iedereen aan een penalty voor MVV, nadat Santiago Palacios in de 16-meter een opzichtige duw kreeg en voorover kieperde. Scheidsrechter Bax zag er echter geen strafschop in. In het vervolg van de aanval schoot Hawbir Moustafa vervaarlijk op doel, maar Zwarthoed was op zijn post. Toch wees Bax na een kwartier spelen in de tweede helft wél naar de penaltystip voor MVV Maastricht. Ricardo Ippel ging op avontuur en werd door ex MVV-er Tom Daemen tegen de grond gewerkt. Stef Peeters bedacht zich geen moment en schoot de bal feilloos in de onderhoek: 1-1. Met nog een half uur te gaan en een wankelend en versuft Go Ahead op het veld, dacht iedereen dat de definitieve nekslag voor de nummer twee niet lang kon uitblijven. MVV bleef gretig en aanvallend spelen, maar lette in de 78e minuut niet goed op toen Wolters een één-twee aanging en de bal weer terug kreeg. De geblokte, sterke aanvaller weerhield Hawbir Moustafa om hem de bal te ontfutselen en het schot van Wolters ging onder het lichaam van keeper Jo Coppens door: 1-2. Met nog ruim tien minuten op de klok wisselde Ron Elsen: Emrullah Güvenç betrad het veld voor Luca Polizzi. Güvenç was nog maar nauwelijks in het veld of hij kreeg de bal aangespeeld door Leroy Labylle. De Turkse Belg had vrije doortocht naar Zwarthoed, maar koos ervoor om meteen te schieten. Dat had hij beter niet kunnen doen, want zijn schot eindigde naast het doel. MVV drukte en drukte tot aan de laatste minuut, maar Zwarthoed wist zijn doel schoon te houden en de 1-2 stand bleef tot aan het laatste fluitsignaal op het scorebord staan. 

Met dit resultaat en de uitslagen op de andere velden mocht Go Ahead zich koploper noemen en werd MVV Maastricht veroordeeld tot een plek in de grote middenmoot. Vrijdag 6 november aanstaande mag de ploeg van Ron Elsen gaan proberen om in Amsterdam bij Jong Ajax de weg omhoog weer te continueren. 

Fotoverslag