MVV Maastricht - FC Volendam: 6 - 2

MVV veegt de vloer aan met FC Volendam (6-2)

MVV Maastricht heeft vrijdagavond 10 april jl. gehakt gemaakt van "angstgegner" FC Volendam. De normaal zo moeilijk te besprelen tegenstander werd voornamelijk in de tweede helft uiteen gereten door de equipe van trainer Ron Elsen. Stef Peeters (2 maal), Bryan Smeets, Davy Brouwers, Pascal Huser én uitblinker Leroy Labylle wisten het net te vinden achter doelman Zwarthoed. Eén smetje op de overwinning was het uitvallen van spits Sven Braken. Hij brak zijn neus bij een onbesuisde actie van een FC Volendam-verdediger. 

MVV liet na het eerste fluitsignaal meteen zien waar het deze avond op aasde: drie punten en een mooie uitgangspositie in de 4e periode. FC Volendam kreeg echter de eerste kans. Een schotje van Kuwas werd eenvoudig gepakt door Jo Coppens. Even later was het aan de andere kant wel raak: Fafiani drentelde vervaarlijk met de bal in de eigen achterlinie. Dat werd onmiddelijk afgestraft door de attente Sven Braken, die op zijn beurt Bryan Smeets bediende: 1-0. Binnen twee minuten had FC Volendam de gelijkmaker echter alweer aangetekend. Kuwas mocht op rechts vrij opstomen en vond de volledig vrijstaande Philips, die Jo Coppens met een lage schuiver passeerde: 1-1. MVV Maastricht zette opnieuw aan voor een offensief. Het was met vlagen een schiettent voor de goal van Zwarthoed, maar niemand wist in de eerste helft nog te scoren. 

In de tweede helft daarentegen werd het net wel gevonden. Weliswaar nog niet meteen, maar na een 20-tal minuten begon het feest: Een fantastische individuele actie van Leroy Labylle leidde tot de 2-1 van de linksback. Even later ging Jordy Croux op de rechterflank richting strafschopgebied. Met een forse bodycheck werd de kleine vleugelspeler gestuit. Penalty, besliste scheidsrechter Gerritsen rigoureus. Stef Peeters legde aan voor zijn eerste van de avond en liet Zwarthoed kansloos. Een ongekende ontlading volgde, zowel op als naast het veld. Het zorgde voor een sfeer die de Sterrendragers naar grote hoogte dreef. Opnieuw was het Leroy Labylle die over links denderde en ditmaal de handschoenen van Zwarthoed teisterde. Pascal Huser was attent op de terugspringende bal: 4-1. Enkele minuten later ontspon zich het scenario nogmaals: Labylle stoomde over links op naar de achterlijn en was door niets en niemand te stoppen. Hij behield het overzicht en bereikte Davy Brouwers die zijn inzet echter knap gekeerd zag worden door Zwarthoed. In de 80e minuut was er ook voor de arme Volendam-goalie geen houden meer aan. Davy Brouwers maakte op assist van Leroy Labylle zijn 15e goal van het seizoen. Zeven minuten later leidde een galavoorstelling (hakje Niels Vorthoren) tot een knappe goal van Stef Peeters, die de bal van 25 meter in de verre hoek joeg: 6-1. De goal van Overtoom, diep in de blessuretijd, was enkel nog voor de statistieken: 6-2.

MVV veegde derhalve de vloeg aan met voormalig 'angstgegner' FC Volendam, dat toch vierde staat op de algemene ranglijst. Door de overwinning nemen de Sterrendragers een mooie derde positie in in de periodestand. Aangezien NEC Nijmegen al een periode heeft, zal de nummer twee aan de haal gaan met de 4e periode. Momenteel staat daar FC Eindhoven met 15 punten uit 7 duels. Dat betekent voor MVV dat ze zeker nog één punt goed moeten maken op de Eindhovenaren. Met een uitwedstrijd naar FC Oss en een thuiswedstrijd tegen FC Emmen voor de boeg ligt dat zeker binnen de mogelijkheden. FC Eindhoven treedt deze periode nog aan tegen RKC Waalwijk (uit) en FC Oss (thuis). 

De wedstrijd FC Oss - MVV Maastricht start vrijdagavond om 20.00 uur.