MVV Maastricht - FC Volendam: 3 - 1

MVV speelt koploper FC Volendam stuk (3-1)

In een voortreffelijke wedstrijd heeft MVV Maastricht zondagmiddag 18 oktober jl. koploper FC Volendam, dat tot dat moment nog ongeslagen was, volledig stuk gespeeld. De koploper kreeg alle hoeken van het (kunstgras)veld te zien in Stadion de Geusselt en droop met de ziel onder de arm af (3-1).

Strijd, passie, geloof in eigen kunnen... Dat was wat MVV vanaf het begin van de wedstrijd aan de dag legde. Het had meteen in de tweede minuut al tot de 1-0 kunnen leiden. Een hoekschop kwam voor de voeten van Steven Pereira, die een geweldige omhaal in gedachten had. De bal eindigde echter over de kruising in plaats van erin. Zeven minuten later besloot Ricardo Ippel op avontuur te gaan. Hij baande zich een weg richting het strafschopgebied van keeper Verhulst en besloot te schieten, maar zijn schot eindigde recht in de handen van de oud MVV-keeper. Even later was het Santiago Palacios die het netje wél liet bollen, maar scheidsrechter Braamhaar oordeelde dat de Mexicaan dat vanuit buitenspelpositie deed. Toen 'Santi' even later vanuit een corner zijn tweede grote kans kreeg, stond Verhulst weer op de goede plek. Aan de andere kant was er weinig sprake van gevaar, totdat uit een corner spits Steltenpool vlak naast kopte. Het was de eerste keer dat FC Volendam van zich deed spreken. Dat was wel even anders in het geval van Luca Polizzi. De rappe Genk-huurling had deze middag, zeker in de eerste helft, af en toe wat weg van de 'Tovenaar van Oz'. Eerst liet hij Steltenpool én El Hamdi in de kou staan met twee opeenvolgende poorten, vervolgens legde hij twee verdedigigers van FC Volendam in de luren met een weergaloze 'akka'. Zijn vervolgactie was een schot wat werd gekeerd door Verhulst, maar het publiek stond op de banken. Vlak voor rust was het echter Jordy Croux die het dichtste bij de 1-0 was: zijn schot met links ketste via de paal weer het veld in. Pieter Nys scoorde vervolgens, maar wederom floot Braamhaar voor buitenspel. Uit de beelden bleek later dat de goed leidende scheids hier echter de mist in ging. En zo was de kansenverhouding afgetekend in het voordeel van MVV Maastricht, maar zochten de Sterrendragers de kleedkamer toch op met een 0-0 ruststand. 

De tweede helft was nog maar nauwelijks aan de gang toen uitblinker Jordy Croux op rechts weer werd gelanceerd en zijn tegenstander Lo-Fo-Sang voor de zoveelste keer deze middag zijn hielen liet zien. Met links werkte de Belg af, maar wederom eindigde de bal via de paal terug in het veld. Het leek de middag van de gemiste kansen te worden, maar daar dacht Santiago Palacios na 65 minuten spelen toch anders over. Leroy Labylle speelde zich op links op prima wijze vrij en vond de Mexicaan op de vijf meter. Hij lepelde de bal met een mooie boog achter Verhulst: 1-0. Even later mocht hij de felicitaties weer in ontvangst nemen, toen hij een wervelende actie van Jordy Croux met een droge knal afrondde: 2-0. Heel Stadion de Geusselt vierde feest, met uitzondering van het uitvak. Die mochten in de extra tijd echter toch nog een keer juichen, toen een bekeken knal van El Hamdi van zeker 40 meter over Jo Coppens het doel in zeilde. De 2-1 voorsprong werd echter net zo snel weer uitgebouwd naar 3-1. Invaller Emrullah Güvenç werd op 20 meter van het doel gevloerd en haalde zelf de trekker over door een vrije trap in het uiterste hoekje naast Verhulst te mikken.

Zo overklaste MVV Maastricht deze middag de koploper en bracht het de wijdbroeken de eerste nederlaag van het seizoen toe. Vanwege de verplichte vrije ronde komt MVV Maastricht aankomend weekend niet in actie en is de eerste tegenstander de nummer twee van de Jupiler League-ranglijst, Go Ahead Eagles, op vrijdag 30 oktober aanstaande. 

Fotoverslag